MANDARINTRYFFEL

Du behöver:
Pralinform (går även att bara rulla små kulor av mandarintryffeln och doppa i chokladen, låt då tryffeln stå i kylen en stund)
200 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
2 mandariner
1 msk honung

Gör såhär:
Smält chokladen över vattenbad. Häll chokladen i pralinformarna och vrid runt så att kanterna täcks med choklad. Vänd sedan hela formen upp- och ner så att den överflödiga chokladen rinner ut. Dra med en kniv över alla formar för att få bort choklad som hamnat bredvid formarna. Låt stå i kylen i ca 20 minuter. Gör under tiden mandarintryffeln genom att hälla grädde och honung i en kastrull samt rivet skal av mandarinerna (endast det yttersta, undvik att få med det vita) och 1 msk mandarinsaft. Låt koka ca 10-15 min. Fyll sedan pralinskalen till dryga hälften med mandarintryffeln och täck sedan med choklad upp till kanten. Låt stå i kylen någon timme innan du trycker ut pralinerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0