MANDARINTRYFFEL

Du behöver:
Pralinform (går även att bara rulla små kulor av mandarintryffeln och doppa i chokladen, låt då tryffeln stå i kylen en stund)
200 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
2 mandariner
1 msk honung

Gör såhär:
Smält chokladen över vattenbad. Häll chokladen i pralinformarna och vrid runt så att kanterna täcks med choklad. Vänd sedan hela formen upp- och ner så att den överflödiga chokladen rinner ut. Dra med en kniv över alla formar för att få bort choklad som hamnat bredvid formarna. Låt stå i kylen i ca 20 minuter. Gör under tiden mandarintryffeln genom att hälla grädde och honung i en kastrull samt rivet skal av mandarinerna (endast det yttersta, undvik att få med det vita) och 1 msk mandarinsaft. Låt koka ca 10-15 min. Fyll sedan pralinskalen till dryga hälften med mandarintryffeln och täck sedan med choklad upp till kanten. Låt stå i kylen någon timme innan du trycker ut pralinerna.

TOMTESKUMFUDGE

Du behöver:
12 st skumtomtar
2 dl socker
50 g smör
1 dl vispgrädde
150 g vit choklad
 
Gör såhär:
Klipp eller skär skumtomtarna i mycket små bitar. Hacka den vita chokladen i små bitar. Häll alla ingredienser i en kastrull, förrutom chokladen. Låt sjuda under omrörning tills skumtomtarna har smält. Dra sedan från plattan och häll i chokladen. Rör till en slät och blank fudge. Häll sedan upp fudgen i en bakplåtspapperklädd form, ca 20x20. Låt stå i kylen ca en timme och skär sedan i önskade stor munsbitar. 

RSS 2.0