PIZZABULLAR

Du behöver:
50 gram jäst
75 gram smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
13 dl vetemjöl

Fyllning:
Tomatpuré
Oregano
200 gram skinka
Riven ost

Garnering:
Uppvispat ägg
Ost
Pizzakrydda
 
Gör såhär:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, och tillsätt mjölken – värm upp till fingervarmt. Häll lite av spadet över jästen och rör tills jästen löst upp sig, och tillsätt resten av degspadet under omrörning. Rör sedan ner saltet och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl tills du ska baka ut. Låt sedan degen jäsa i 30 minuter under bakhandduk. Dela sedan degen i fyra lika stora bitar som du kavlar ut till rektanglar. Bred på tomatpuré och lägg på skinka, ost och oregano. Rulla sedan ihop degen till en längd och skär i lagom stora skivor. Placera bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt, eventuellt i bullformar. Låt bullarna jäsa ytterligare under bakduk i 30 minuter. Pensla sedan bullarna med ägg och strö på ost och pizzakrydda. Grädda i 225 grader tills bullarna fått fin färg, ca 8-10 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0