MORS DAG

Mors dag, dagen då vi ska uppmärksamma och lyfta fram alla mammor i strålkastarljuset. En dag att påminna sig själv om att visa uppskattning för allt sin mamma gör för en, något som lätt glöms bort, åtminstone sett utifrån mig själv. Jag och min syster valde att ge en fyll-i-bok till mamma om saker om henne och oss, vilket togs emot med rörda ögon! En personlig och betydelsefull present jag verkligen rekommenderar. Ikväll väntar en härlig kväll ute i det fina vädret med grillning. 

REPEAT

     
     

FRÅN EN BRA STUDENTMIDDAG


"KLASSENS"

Dagarna går, men ni ska veta att jag allt bra mår. Tiden fram till studenten är nu kort, att hinna allt på samma gång blir en sport. Här hemma har köket blivit vitt och gräsmattan snart bytt, medan arbetsrummet fått sig en flytt. Snart ett nytt vardagsrum vi har, alltid kul att vara förnyelsebar. Många projekt igång, och fåglarna sjunger vacker sång. Vädret de senaste dagarna har varit underbart, maj har fått en riktigt härlig start. Här sitter jag och leker smart, samtidigt som jag försöker göra "klassens" nomineringar klart. Studentmiddag väntar imorgon kväll, vem vet, kanske blir det en skräll...

PIZZABULLAR

Du behöver:
50 gram jäst
75 gram smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
13 dl vetemjöl

Fyllning:
Tomatpuré
Oregano
200 gram skinka
Riven ost

Garnering:
Uppvispat ägg
Ost
Pizzakrydda
 
Gör såhär:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, och tillsätt mjölken – värm upp till fingervarmt. Häll lite av spadet över jästen och rör tills jästen löst upp sig, och tillsätt resten av degspadet under omrörning. Rör sedan ner saltet och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl tills du ska baka ut. Låt sedan degen jäsa i 30 minuter under bakhandduk. Dela sedan degen i fyra lika stora bitar som du kavlar ut till rektanglar. Bred på tomatpuré och lägg på skinka, ost och oregano. Rulla sedan ihop degen till en längd och skär i lagom stora skivor. Placera bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt, eventuellt i bullformar. Låt bullarna jäsa ytterligare under bakduk i 30 minuter. Pensla sedan bullarna med ägg och strö på ost och pizzakrydda. Grädda i 225 grader tills bullarna fått fin färg, ca 8-10 minuter.

MÖSSPÅTAGNING


RSS 2.0