CHOKLADMOUSSETÅRTA

Mina två efterlängtade gobitar vid namn Julia och Elin har nyss åkt hem efter hela sex timmars babbel och ätande. Vi lyxade till lunchen med skagenmacka till förrätt, salladsplock till varmrätt och min "lager-på-lager" chokladmoussetårta till efterätt. Tiden flyger iväg och tungan slår knut i mun när man inte träffats på länge!
Du behöver:
Kladdkaksbotten
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
80 g smält smör
 
Vit chokladmousse
1 1/2 dl mellan- eller vispgrädde
100 g vit choklad
1 äggula
 
Mörk chokladmousse
1 1/2 dl mellan- eller vispgrädde
100 g mörk choklad
1 äggula
1 msk strösocker
1/2 dl creme fraiche
Gör såhär:
Smält smör. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i vetemjöl, kakao, vaniljsocker och det smälta smöret.
Blanda till en slät smet. Häll ut i en bakplåtspappersklädd form, ca 25x15, och grädda i nedre delen
av ugnen i 150 grader i ca 18 minuter.
 
Vit och mörk chokladmousse: Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden hårt. Vispa ägget
(mörk chokladmousse tillsammans med socker). Blanda den smälta chokladen med ägget. Vänd
sedan ned grädden i chokladen och rör till en slät mousse (vid mörk chokladmousse tillsätt även creme
fraiche) Häll sedan moussen på kakan. Skär sedan i önskade stora bitar och servera med bär/frukt.
 Tips är att låta första lagret mousse stå i kylen eller frysen en stund innan nästa lager hälls på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0