CHOKLADFONDAT

 Du behöver:
100 g smör
150 g god mörk choklad
2 ägg
2 äggulor
1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl

Gör såhär:
  1. Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen.
  2. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret.
  3. Vispa ihop ägg, äggulor och socker i en bunke.
  4. Vispa även ner mjölt och blanda sedan ned choklad- och smörblandningen. Rör tills det blir slät och blank kräm.
  5. Smöra fyra stycken ugnsfasta portionsformar av crème brulée-typ. Smörj och sockra dom istället för att mjöla, så ytan blir blank och fin.
  6. Fördela smeten i formarna. Fram hit kan du förbereda genom att låta de stå i kylen fram till gräddning, eftersom de gärna ska ätas nygräddade.
  7. Sätt ugnen på 225 grader och sätt in formarna i ugnen. Nu gäller det att passa noga - de ska vara mjuka i mitten så att den goda chokladkrämen rinner ut när man sätter gaffeln i den, men inte vara så lös att den tappar formen.
  8. Tiden i ugnen kan variera mellan 8–12 minuter, beroende på ugnen och formarnas storlek. Ta ut och provstick i dem om du är osäker. De är färdiga när det börjar höja sig en aning på mitten. Låt fondanterna stå några minuter och stjälp sedan upp dem på desserttallrikar.
  9. Garnera med florsocker och röda bär!

Kommentarer
Postat av: Veronica Wallgren

Åh vad gott!

2016-03-13 @ 11:38:49
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0