KROATIEN

Åh så härligt att äntligen vara här! Vid halv två inatt kom vi till hotellet i kolsvart mörker efter en resa som gått bra men som tog något längre tid än väntat. Båten mellan fastlandet och ön Brac som vi bor på matchade inte alls med oss vilket gjorde att vi fick gå runt i staden Split någon timme och känna av Kroatiens nattliv. Vi satte oss på en av alla uteserveringar som flöt ihop längs gågatan och kollade på lite fotboll innan vi tillslut kunde åka vidare till hotellet där varsin cesarsallad stod och väntade på rummet. Behövligt! Trots att vi knappt såg något i mörkret lyckades vi i alla fall uppfatta hur fint hotellet var och vilket otroligt bra rum vi fick! "This room is one of my favorite" sa killen som följde oss till rummet, vilket vi kunde förstå imorse när vi vaknade och öppnade gardinerna och såg utsikten över havet och hamnen som ligger strax intill.
 
Dagen idag har varit molnig vilket gjorde att vi till stor del gick runt och upptäckte området och kände in omgivningen. Vi åkte även en trip längs den kringel-krokiga kusten till lilla orten Pučišća. Den lilla orten med det svåra namnet är känd för sin sten-snidning från öns alla kända stenbrott där man länge har utvunnit vit marmor som mest är känd för att Vita Huset i Washington till stor del består av stenen. I övrigt var den lilla platsen väldigt mysig och pitoresk. Överallt, vart man än går, får man känslan av scener tagna ur Mamma Mia. Supermysigt! Nu vill grabben bredvid mig att jag ska släppa datorn så jag gör väl som han säger och skriver mer imorgon. Godnatt!

Kommentarer
Postat av: Matilda

Jag var själv till kroatien förra sommaren, till dubrovnik då. Tröttnade verkligen inte på landet utan kommer bombsäkert resa dit flera gånger!

2016-06-20 @ 09:57:39
URL: http://tildasofias.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0