ROADTRIP

Åh vad vädret gör mycket, går inte att vara annat än glad när solen skiner och himlen är blå dag efter dag. Svensk sommar när den är som bäst! I fredagskväll kom jag och Marcus hem efter fem dagars roadtrip i södra Sverige med Elin och Pontus. Vi började med ett dygn i Göteborg och Liseberg innan vi åkte vidare mot Kungsbacka, Varberg och Halmstad. Efter en natt i Halmstad for vi tvärs över landet till Kalmar där vi bosatte oss i Pontus lägenhet en natt. Därefter väntade en tält-natt på Öland vid favoritresturangen Lammet & Grisen. Sist men inte minst avslutade vi trippen i Söderköping där vi åt Sveriges godaste glass. En dundervecka som bestått av massa mys helt enkelt! Upptäckt små städer, ätit massa gott, druckigt massa gott, skrattat och umgåtts!

MALTA


TACKSAM

Jag är så tacksam. Jag är tacksam för all omsorg, lycka och glädje som finns i mitt liv just nu. Jag är tacksam över att jag har en stor och kärleksfull familj som alltid hållit ihop. Jag är otroligt tacksam över att ha både mormor, morfar, farmor och farfar vid liv, något som jag insett är anmärkningsvärt. Tacksamheten över att alla fyra dessutom står friska och pigga på sina ben utan problem och är aktiva på alla möjliga sätt är obeskrivlig. Jag är tacksam över de äkta och värdefulla vänner jag har som betyder mer än de kan ana. Jag är tacksam över att ha en helt fantastisk pojkvän vid min sida som stöttar mig och ger mig ovärderlig kärlek när som helst, var som helst och hur som helst. Jag är så tacksam över turen att inga sjukdomar vunnit över någon i min närhet. Jag är stolt, glad och nöjd över att jag checkat av skolan på det sätt som jag önskat. Jag är tacksam över allt stöd jag får på olika sätt som driver mig vidare till att forma mitt liv. Jag är så tacksam över den tur jag har att få må såhär bra!

Q/A

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Nej, däremot tror jag på attraktion och intresse vid första ögonkastet. Kärlek handlar om att älska alla sidor hos en person och det går ju knappast att avgöra vid första ögonkastet, enligt mig. Å andra sidan innebär ju kärlek i det här uttrycket att man fängslas av, känner en stark dragningskraft och klickar snabbt med en annan person snarare än vad kärlek egentligen betyder, och ja det tror jag på.
 
Är du bortskämd?
Nej jag har aldrig tagit förgivet att få allt jag pekat på eller få saker serverat framför mina fötterna. Däremot har jag otroligt generösa och givmilda föräldrar som gärna ställer upp och vill hjälpa till på bästa sätt för både mig och min syster vilket har gjort att jag fått mycket av exempelvis saker jag önskat mig.
 
Vad tror folk om dig?
Jadu ingen aning faktiskt... svårt att gissa eftersom det helt beror på när, var och hur andra har sett mig.
 
Nästa mål i ditt liv?
Jobba ett år och sedan plugga vidare på högskola/universitet.
 
Hur svarar du i mobilen?
Om det är någon jag känner så svarar jag oftast med ett längre "heey" annars ett basic "Hej det är Sofia".
 
Brukar du komma i tid?
Ja, tacksam att jag inte ärvt pappas tidsoptimistiska sida haha.
 
När mår du bra?
När jag... får en skön sovmorgon, vaknar till solsken, har mycket roligt inplanerat, bakar, äter god mat, får andra att må bra, umgås med vänner och familj, när jag vaknar upp bredvid Marcus och vet att en hel dag väntar med bara honom... jag kan göra listan lång.
 
Vanligaste färg på dina kläder?
Svart, blå och vit
 
Favoritdryck på morgonen?
Proviva eller vatten

LAST NIGHT


EN GOD TANKE

Har du någon gång tänkt på vilken makt vår hjärna har över oss? En slags maskin som styr över hur vi rör oss, tänker, tycker och beter oss. Har du då också tänkt på att vi bör bli bättre på att ta kontollen över vårt sätt att vara? Det jag försöker säga är att vi bör bli bättre på att fundera över hur vi väljer att bemöta oss själva, vår omvärld och andra människor. Hur du uppfattar och tolkar dig själv, andra människor eller händelser i ditt liv beror helt på vilken inställning du går in med. I psykologin pratar man om negativa och positiva grundantaganden vilket innebär att varje människa har utifrån livsefarenheter skapat sig en uppfattning om sig själv och sin omvärld vilket kommer avgöra hur personen bemöter kommande situationer. Man gör alltså antaganden utifrån tidigare upplevelser. Men tänk om dessa negativa grundantaganden inte stämmer? Tänk om våra dåliga upplevelser och erfarenheter handlat om otur och endast bekräftat en fel bild av någonting, då måste vi våga tänka om i kommande liknande upplevelser. Det kan vara allt ifrån att våga tro på att människor hjälper dig på gatan om du faller ihop till att se det roliga i att diska som hela ens uppväxt varit hemskt tråkigt. Förstår du hur jag tänker?
 
Vi måste våga och tillåta oss själva att bemöta vår omvärld på vårt bästa sätt genom en positiv inställning trots att våra erfarenheter kanske säger annat. Vi måste acceptera vissa saker, sålla bort andra och reflektera över det som faktiskt är viktigt för oss. Se det goda i alla människor och försöka bortse från vissa svagheter, för ingen är ju perfekt, samtidigt som du väljer att umgås med de människor som ger dig positiv energi. Försöka se det positiva i dåliga händelser genom att lära av det negativa för att sedan gå vidare. Världen är inte alltid god, men en människa kan däremot välja att alltid vara god. Att ge komplimanger och bra energi till andra människor lyfter både dom, deras syn på dig och din självkänsla. När du väljer att lyfta fram positiva tankar och beteenden kommer du uppleva hur glädjefyllt och bra livet känns. Le mot världen så kommer världen le mer tillbaka. För det blir ju vad man gör det till, eller hur? En god tanke har varken du själv eller någon i din omgivning tagit skada av. Be positive. Må gott!

RSS 2.0