CHOKLAD- OCH LAKRITSBISKVIER

Du behöver:
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
 
Lakritsfyllning
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 påse krossade turkisk peppar
1 äggula
 
Vanlig chokladfyllning
50 g mörk choklad (gärna 70 %)
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
 
Garnering:
250 g mörk choklad eller saltlakrits mjölkchoklad
Gör såhär:
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg. Gör under tiden smörkrämen genom att vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Bred smörkrämen lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Smält chokladen på svag värme över vattenbad. Låt svalna något innan du doppar biskvierna i chokladen (häll gärna i lite rapsolja för en mer rinnig choklad) vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Förvara i kyl eller frys.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0