APELSINTRYFFLAR DOPPAD I CHOKLAD

Du behöver:
200 g mjölkchoklad
100 g + 150 g mörk choklad
1/2 vaniljstång
1 dl vispgrädde
2 tsk honung
1 tsk rivet apelsinskal
1 msk pressad apelsin
25 g smör
2 dl kakao
 
Gör såhär:
Hacka mjölkchokladen och 100 g mörk choklad. Dela vaniijstången och skrapa ut fröna. Blanda vaniljfröna med grädde, honung, apelsinskal och -saft i en kastrull. Låt koka upp och häll sedan blandningen över den hackade chokladen. Tillsätt sedan smöret och rör till en slät tryffel. Häll tryffelsmeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 20x20, och låt stelna i kylen ca 3 timmar. Skär sedan tryffel i bitar och doppa i 150 g smält mörk choklad. Pudra sedan över kakao med hjälp av en sil.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0