GODASTE LASAGNEN

ÄNTLIGEN har jag lyckats få till ett recept som blir exakt så som jag önskar att en lasange ska vara - krämig och smakrik!
Du behöver:
12 lasangeplattor
1000 g köttfärs
50 g smör
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
2 tärningar kalvbuljong
1 dl chilisås
2 msk tomatpuré
1 msk honung
4-5 dl vatten
1 tsk chilikrydda
Salt och peppar
1 msk hackad basilika
 
Bechamellsås:
100 g smör
1 dl vetemjöl
3 dl grädde
7 dl mjölk
4 dl riven ost + 2 dl till topping
Salt och peppar
 
Gör såhär:
Riv de gula lökarna med rivjärn och bryn i en gryta tillsammans med smöret, vitlöken och köttfärsen. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt puttra under lock minst en timme. Rör då och då så det inte bränns och späd eventuellt med mer vatten. 
 
Smält smöret till beckamellsåsen och rör ner mjölet. Häll i övriga ingredienserna och låt koka tills den tjocknat på sig. Se till att rör under tiden så det inte bränns i botten.
 
Häll lite av bechamellsåsen och köttfärssåsen i botten på en stor form. Varva sedan lasangeplattor, köttfärssås och bechamellsås, ca 3-4 lager. Avsluta med ett lager lasangeplattor och endast bechamellsås. Strö sist över osten. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 35-40 minuter. Låt stå minst en kvart så att den "sätter sig" innan servering, funkar perfekt att förbereda flera timmar innan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0