KNÄCKIG RABARBER- OCH JORDGUBBSPAJ

Du behöver:
ca 1-2 rabarberstänger
ca 1/2 liter jordgubbar
1/2 dl potatismjöl
 
100 g smör
2 dl havregryn
1 dl strösocker
2 msk sirap
1 dl vetemjöl
1/3 tsk bakpulver
1 msk mjölk
 
Gör såhär: 
Skiva rabarber och jordgubbar och lägg blandat i en pajform eller flera små formar. Strö över lite socker för att minska syran i rabarbern. Strö även över potatismjöl som kommer att binda vätskan från rabarbern och jordgubbarna i ugnen. Gör det knäckiga pajtäcket genom att smälta smöret, dra kastrullen från plattan och blanda i övriga ingredienser. Bred ut över pajen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 min tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med vaniljvisp eller vaniljglass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0