GODASTE LASAGNEN

ÄNTLIGEN har jag lyckats få till ett recept som blir exakt så som jag önskar att en lasange ska vara - krämig och smakrik!
Du behöver:
12 lasangeplattor
1000 g köttfärs
50 g smör
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
2 tärningar kalvbuljong
1 dl chilisås
2 msk tomatpuré
1 msk honung
4-5 dl vatten
1 tsk chilikrydda
Salt och peppar
1 msk hackad basilika
 
Bechamellsås:
100 g smör
1 dl vetemjöl
3 dl grädde
7 dl mjölk
4 dl riven ost + 2 dl till topping
Salt och peppar
 
Gör såhär:
Riv de gula lökarna med rivjärn och bryn i en gryta tillsammans med smöret, vitlöken och köttfärsen. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt puttra under lock minst en timme. Rör då och då så det inte bränns och späd eventuellt med mer vatten. 
 
Smält smöret till beckamellsåsen och rör ner mjölet. Häll i övriga ingredienserna och låt koka tills den tjocknat på sig. Se till att rör under tiden så det inte bränns i botten.
 
Häll lite av bechamellsåsen och köttfärssåsen i botten på en stor form. Varva sedan lasangeplattor, köttfärssås och bechamellsås, ca 3-4 lager. Avsluta med ett lager lasangeplattor och endast bechamellsås. Strö sist över osten. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 35-40 minuter. Låt stå minst en kvart så att den "sätter sig" innan servering, funkar perfekt att förbereda flera timmar innan.

KNÄCKIG RABARBER- OCH JORDGUBBSPAJ

Du behöver:
ca 1-2 rabarberstänger
ca 1/2 liter jordgubbar
1/2 dl potatismjöl
 
100 g smör
2 dl havregryn
1 dl strösocker
2 msk sirap
1 dl vetemjöl
1/3 tsk bakpulver
1 msk mjölk
 
Gör såhär: 
Skiva rabarber och jordgubbar och lägg blandat i en pajform eller flera små formar. Strö över lite socker för att minska syran i rabarbern. Strö även över potatismjöl som kommer att binda vätskan från rabarbern och jordgubbarna i ugnen. Gör det knäckiga pajtäcket genom att smälta smöret, dra kastrullen från plattan och blanda i övriga ingredienser. Bred ut över pajen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 min tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med vaniljvisp eller vaniljglass.

JOBB

Som en typisk svensk ska jag börja med att kommentera vädret som på sistone verkligen varit en typisk svensk sommar, ena sekunden är det bikiniväder och nästa sekund behövs kofta och jeans när solen går i moln. What to wear? Men glatt nog slipper jag klädproblem under dagarna då jag lyckats få jobb på Pralinhuset! Jackpot! Jag går alltså runt i vit skjorta och svarta byxor hela dagarna och säljer choklad. Hur najs!? Det här med att jag får äta hur mycket praliner jag vill vet jag dock inte hur jag ska hantera... en chokladälskare i en chokladbutik... Idag har jag däremot varit i fabriken och gjort massa chokladkakor men imorgon väntar en eftermiddag i gallerian igen. Nu ikväll blir det myskväll med pappsen och älskling medan mamma och syrran njuter av värmen i Mallorca.

BARA VARA

Ligger just nu hemma i sängen hos Marcus och bara tar det lugnt med datorn i knät. Det enda som står på schemat är att fortsätta söka jobb. Det är så extremt skönt att inte känna några måsten eller att jag borde göra något annat. Skolan är avklarad, ett sabatsår väntar och livet bara är. För tillfället går tankarna kring vad jag ska göra för middag ikväll tills när Marcus kommer hem från jobbet, köttfärslimpa? Därefter blir det en trip in till stan för en arbetsintervju och förhoppningsvis en mysfika om jag lyckas få med mig M. Funderar även på vad som kan planeras in på helger framöver... vill bland annat åka till Ullared då jag aldrig varit där, sen har jag även flera härliga upplevelser från studentpresenter att utnyttja. Alltid kul att ha saker att se fram emot! 

RSS 2.0