BROWNIE- PANNACOTTATÅRTA

"Smaken på pannacottan var jättegod!"
"Supergod! Attans att jag tog sån liten bit, man tror den ska vara mäktig."
"Browniebotten var jättegod!"
"Åh jag lyckas aldrig få till en sån här krämig konsistens på chokladbottnar."
Till Browniebotten behöver du:
175g mjukt smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
1/2 dl ljus sirap
1/4 tsk salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
 
Vispa smör och socker krämigt. Vispa ner kakao, sirap och salt. Vispa i ett ägg i taget, och vänd sist ner mjölet.
Häll smeten i en springform med löstagbar kant med ett bakplåtspapper i botten. Grädda i ugnen på 175 grader i 30-35 minuter. Känn efter med sticka, den skall vara lite kladdig. Låt svalna.
 
Till vanilj- och vitchokladpannacotta behöver du:
3 gelatinblad
2 vaniljstänger
100 g vit choklad
6 dl vispgrädde
4 msk mjölk
 
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Dela vaniljstängerna på mitten och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med fröna. Ta kastrullen från plattan och ta ur vaniljstången. Bryt ner chokladen och låt den smälta under omrörning. Krama ur gelatinbladen och lägg i grädden. Häll pannacottan över browniebottnen. Låt tårtan stelna kallt under natten eller ca 4 timmar. Dekorera med valfria bär!
Tips! Marinera bären med lite lime och florsocker så får dom en härlig glans med lite syrlig smak!

Kommentarer
Postat av: rememberthiis.blogg.se

Låter gott :D

2016-04-25 @ 11:15:30
URL: http://rememberthiis.blogg.se/
Postat av: Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

mumms ser riktigt gott ut


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0