BROWNIE- PANNACOTTATÅRTA

"Smaken på pannacottan var jättegod!"
"Supergod! Attans att jag tog sån liten bit, man tror den ska vara mäktig."
"Browniebotten var jättegod!"
"Åh jag lyckas aldrig få till en sån här krämig konsistens på chokladbottnar."
Till Browniebotten behöver du:
175g mjukt smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
1/2 dl ljus sirap
1/4 tsk salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
 
Vispa smör och socker krämigt. Vispa ner kakao, sirap och salt. Vispa i ett ägg i taget, och vänd sist ner mjölet.
Häll smeten i en springform med löstagbar kant med ett bakplåtspapper i botten. Grädda i ugnen på 175 grader i 30-35 minuter. Känn efter med sticka, den skall vara lite kladdig. Låt svalna.
 
Till vanilj- och vitchokladpannacotta behöver du:
3 gelatinblad
2 vaniljstänger
100 g vit choklad
6 dl vispgrädde
4 msk mjölk
 
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Dela vaniljstängerna på mitten och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med fröna. Ta kastrullen från plattan och ta ur vaniljstången. Bryt ner chokladen och låt den smälta under omrörning. Krama ur gelatinbladen och lägg i grädden. Häll pannacottan över browniebottnen. Låt tårtan stelna kallt under natten eller ca 4 timmar. Dekorera med valfria bär!
Tips! Marinera bären med lite lime och florsocker så får dom en härlig glans med lite syrlig smak!

KITCHEN

Äntligen har vi kommit i ordning här hemma hos Marcus där saker och ting har hittat sin plats i det nya köket. Städningen har varit i full gång och mycket har åkt på tippen men åh så skönt det är. Från ett gammalt 40-tals kök till ett nytt 2000-tal kök. Genast blir det mycket roligare att fylla kylskåpet och laga massa mat. 

2 MÅNADER TO GO


DUMLEFYLLDA CHOCOLATE SHIP COOKIES

Du behöver:
170 g smör, rumstemperatur
2 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1 ägg, rumstemperatur
2 tsk vaniljsocker
4 3/4 dl vetemjöl
2 tsk majsstärkelse
1 tsk bikarbonat
3 dl chocolate chips eller 200 g hackad mjölkchoklad
En påse dumle
 
Gör såhär:
Vispa rumsvarmt smör, strösocker och farinsocker poröst och fluffigt. Tillsätt ägg och vaniljsocker, vispa på låg hastighet till en jämn smet. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa snabbt ihop till en deg, tillsätt även den hackade chokladen. Ställ degen i kylskåpet i 30 minuter. Klä två plåtar med bakplåtspapper, värm ugnen till 175 grader. Forma små bollar av degen med en halv dumle i varje. Lägg bollarna på plåten med lite rum i mellan och grädda mitt i ugnen i cirka 8-10 minuter, tills kakorna fått en ANING färg och blir perfekt sega. Grädda inte kakorna för länge! Låt kakorna svalna i 2-3 minuter på plåten och flytta sedan över till ett galler och svalna helt. Njut av kakorna när de är lite ljumma!

NINETEEN

Klockan 08.22 i fredags var det 19 år sedan jag kom till denna komplexa värld. Dagen började med frukost och sång på sängen och avslutades med god middag på Jensens Böfhus. Nu väntar tonårets sista år innan jag kan börja bygga en vänskap med systembolaget. Familj, släkt och vänner har uppvaktat för fullt med superfina presenter, allt ifrån skor, smycken och kläder till mateusfat, choklad och upplevelsebox. Japp, favoriterna är många! 

RSS 2.0