KÄRLEKENS ORD

Åh vilken härlig dag det är idag. Ligger på bryggan och kollar rakt upp i himlen till ljudet av skvallpande vatten. Bortsett från blåsten som gör att jag tvingas gosa in mig i en stor hoodie mår jag strålande. Är så glad och tacksam för allt i livet just nu. Det kommer tillfällen i livet som man inte alltid förväntar sig och likaså kommer det människor in i livet som man inte alltid kunnat förutse. Ibland är det dåligt, ibland är det bra och ibland är det helt magiskt. Att jag idag befinner mig i den magiska stunden kan jag inte annat än att tacka Marcus för. Vare sig det syns eller inte har jag varje hundradels-sekund ett leende på läpparna och ett hjärta som slår dubbelt så hårt. Att jag för två månader, två veckor och fyra dagar sedan var helt ovetande om att denna människa exicterade och att han nu idag är min stora kärlek är för mig obegripligt. Sanningen bakom alla klyschor om kärlek visar sig verkligen när man väl står där på bara ben helt förälskad. Det vattnar sig i ögonen av att jag detta ögonblick får chansen att skriva det jag skriver här och nu. Med rädsla av att bli sårad har jag alltid sagt till mig själv att aldrig gå in i ett förhållande om det inte känns helt rätt och därmed har jag X-at många killar. Plötsligt sitter jag här helt vilsen bland alla kärleksfulla känslor och drömmer mig bort med M. Så mycket saker vi ska göra, så mycket vi ska upptäcka och så mycket kul vi ska ha. 22 juli är för oss the magic number för det var då vi sa the three magic words. Idag bestämde vi att han på onsdag ska ta tåget upp hit till sommarstället och var här några dagar, tror ni att jag längtar?

MAH BABE

Sitter just nu på tåget påväg upp till landet igen efter fem underbara dagar hemma tillsammans med Marcus. Jag åkte hem från landet i söndags efter att ha varit där en vecka... och nu väntas en till vecka där uppe som denna gång kommer bli betydligt jobbigare med en betydligt mycket större saknad av min bebo. Ett hejdå på perrongen med tårar längs kinderna och en känsla av saknad innan man ens lämnat varandra säger det mesta. Vi har sett på bio, resturangbesök, cyklat, lagat massa god mat och dricka, varit i farsta centrum, haft filmmaraton, skrattat, dansat, pratat och gråtit tillsammans. Har varit fem perfekta dagar!
 
Nu när jag kommer fram väntar middag och tårta i det härliga vädret på bryggan. Förhoppningsvis blir det en fin solnedgång, något som denna sommar har varit sällsynt.

MAZARINTOSCAKAKA

Mazarinbotten
225 g mandelmassa
100 g smör, rumsvarmt
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 dl vetemjöl
rivet skal av 1 citron 

Toscatäcke
200 g nötter och mandlar av valfri sort
½ dl vispgrädde
½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
2 tsk smör 

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg nötterna på en plåt och rosta dem mitt i ugnen i 10–12 min.

2. Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med smöret. Tillsätt äggen och blanda. Rör ihop bakpulver och vetemjöl och blanda ner det och citronskalet i smeten.

3. Bred ut smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min.

5. Toscatäcke: Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt det puttra till en tjock kolasmet. Stäng av värmen och rör ner smör och nötter.

6. Ta ut kakan när de 25–30 minuterna gått och häll över toscasmeten. Höj värmen till 250 grader och grädda kakan i ca 5 min till. Låt den svalna i formen.

SVAGHET

Har blivit något otroligt svag för brieost och kex på senaste tiden. Som tilltugg, som snacks, som mellanmål eller när som helst för min del! Skaffade mig ett favoritkex i helgen när Marcus köpte bretonkex med någon italiensk smak. Så galet gott!

ALLSÅNG PÅ SKANSEN

Hade en jätterolig och supermysig kväll igår tillsammans med Bella, Jennifer och Alexandra på skansen. Tre krabater som jag inte träffat på väldigt länge! Vi köpte med oss god sallad till middag och strosade sen runt på, för oss, okända delar av skansen ett tag innan allsången började. Vi hamnade mitt i ett glatt gäng som sjöng lika vilt som vi. Killen som var anledningen till att vi åkte till skansen, Mr Saucedo, kom fram och snackade ett tag innan han begav sig upp på scenen. En härlig kväll att minnas!

MINTLÅDOR MED CHOKLADMOUSSE

Du behöver (6-8 pers):
After eight
200 g mörkchoklad
2 äggulor
2 msk strösocker
2 dl grädde
1 dl creme fraiche

Gör såhär:
Smält den mörka chokladen som ska vara till chokladmoussen över vattenbad. Gör mintlådorna
genom att doppa en sida på After Eight plattan i den smälta chokladen och fäst ihop med platta
nr 2. Fortsätt att bygga en låda utan botten. Låt mintlådorna stå i kylen under tiden som du gör
moussen.

Vispa äggulor och socker poröst. Vispa också ihop grädde och creme fraiche i en annan bunke.
Blanda den smälta chokladen med äggsmeten. Vänd i gräddfraichen i chokladen och vänd runt till
en slät mousse. Häll upp moussen i mintlådorna och låt stå i kylen, gärna minst en timme, till den
ska serveras. Servera med färska bär!


STEK

Dra mig baklänges vilken het och härlig dag det har varit, och än är, idag. Jag kom hem från Marcus i förmiddags och har sedan dess spenderat hela dagen ute på altanen tillsammans med syrran. Vi har grillats som två fläskfiléer, svettats som två grisar, slappat som två döda sillar, druckit som två uttorkade växter och njutit som aldrig förr! Trots 18 år på denna planet har jag dock inte blivit vän med solkrämen än... liksom förra året och alla år innan det har jag upprepat misstaget att inte smörja in mig ordentligt vilket idag resulterade i en något rödare bröstkorg och armar. Blir spännande att se när jag ska lära mig att man inte kan ligga och pressa flera timmar utan solkräm... Nu väntas en skön sommarkväll med pizza och lite andra onyttigheter.

MUMSIGA KANELBULLAR

Du behöver:
3 dl lättmjölk 
50 g jäst för söta degar 
100 g smör
540 g (9 dl) vetemjöl 
1 dl strösocker 
0,5 tsk salt
1 tsk kardemumma, stött 

Fyllning:
200 g rumsvarmt smör
1 1/3 dl strösocker
3 msk kanel
 
Till pensling:
1 ägg
Strösocker
Gör såhär:
Smält smöret och häll i mjölken - värm blandningen till 37 grader (går utmärkt att känna efter med fingret eftersom det är kroppstemperatur). Smula sönder jästen i en stor bunke och slå över lite av smör- och mjölkblandning. Rör om tills jästen löst sig. Häll i resten av blandningen. Tillsätt mjölet, lite i taget, under omrörning. Häll också i socker, salt och kardemumma. Arbeta degen kraftigt tills den blivit smidig och blank och släpper skålens kanter. Täck över degen med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter, eller tills degen blivit dubbelt så stor. Blanda fyllningen. Dela degen i 2 delar. Knåda igenom och kavla ut degen till en avlång platta. Bred över fyllningen och forma dina bullar - t ex rulla samman och skär varje rulle i ca 15 bitar eller vika samman och fläta ihop dina bullar. Placera ut på en bakplåtpappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 5 min tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

RSS 2.0