ESKILSTUNA

Har spenderat det senaste dygnet i Eskilstuna tillsammans med familjen. Igår förmiddag åkte vi till Vingåker Factory Outlet som ligger en bit förbi Eskiltuna. Pappa som är den största shopahollicen i familjen köpte en del, dock inte resten av familjen. Var till största dels bara dyra märkeskläder och inte alls särskilt mycket ungdomskläder. Shoppinghumöret var heller inte på topp så jag fick bara med mig en mössa därifrån... samt en ömmandes fot. Jag ville av någon anledning prova ett par primeboots inne på Scoretts outlet och självfallet körde kedjan fast totalt uppe vid vaden. Jag försökte, syrran försökte och mamma försökte rubba kedjan men det gick inte... tillslut satt en av personalen på golvet (med en klänning) och drog i min fot samtidigt som mamma höll mig bakom ryggen och drog. Ja, ni kan tänka er synen...men tänk er också smärtan att ha foten snett i en tajt primeboot pga allt slit. Det hela slutade med att pappa sen kom och lyckades slita sönder kedjan så att jag glatt nog kom loss. Phu!
 
Runt middagstid åkte vi mot Eskilstuna igen och letade oss fram till hotellet i mörkret. Vi åt gott på en resturang precis i närheten innan vi tog det lugnt uppe på hotellrummet. Imorse åt vi en hyfsat god hotellfrukost innan vi började åka hemmåt. Vi stannade på Taxinge Slott på vägen och fikade som var riktigt gott och mysigt.

GOODMORNING

Godmorgon kära vänner, som jag inte alla känner.
Frukosten ligger i magen, och jag är redo för dagen.
Fixning i rummet, bakning och plugg, inte vila ett dugg.
Hemma hos Christoffer jag tillbringade kvällen igår. 
Prat, massage och "vacker" sång, hela kvällen lång..

INSTAGRAM @SOFIABJORNER 


 

"TILLSAMMANS MOT CANCER"

Med sprängröda vattniga ögon sitter hela familjen och kollar på cancergalan just nu. Jag försöker skriva ner alla miljontals känslor jag känner men får inte fram ett enda ord. Tårarna bokstavligen forsar. Hela kroppen fylls av sorg och fruktansvärd medkänsla med alla dessa som har drabbats, drabbas eller är drabbade precis exakt just nu. Alla ni som kämpar denna sekund, som fått höra orden "du har cancer" eller som till och med fått höra de äckliga, ofattbara, förjävliga häxorden som säger hur långt ni har kvar att leva. Min mormor hade turen att vinna över cancern vilket jag är evigt tacksam för. Vi kan göra skillnad, vi kan om vi vill.

Jag vill verkligen uppmana varenda en att bli månadsgivare precis som min familj. Jag vill också uppmana alla att ta hand om er själva både fysiskt och psykiskt. Lyft blickarna från skärmarna och se på alla du har runt omkring dig, 1 av 3 drabbas av cancer, ge kärlek till alla i din närvaro och ta vara på all kärlek du själv får. #tillsammansmotcancer
 
 

FAVORITJUICE

Är något otroligt svag för lemonad drickor, vattnar sig i munnen av bara tanken. Lemonaden på Ecpresso House, Fanta Lemon, Celcius Lemon Lime, Lemonad sorbet osv...favoriter alltihop... och häromdagen kom pappa hem med den hära lika överlycklig som jag blev när jag såg den i kylen. (Jag är nämnligen inte ensam i familjen om att älska lemonader). Godmorgon har börjat med en lemonade juice som är himelsk. Kanske inte passar precis på morgonen enligt mig med tanke på syrligheten men resten av alla timmar på dygnet så är den sagolik - konsistensen är mer som saft än juice dessutom!
 

DUBBELPROJEKT

Det är fullt upp här hemma just nu... pappa och jag fortsätter jobba nere i mitt snart nya rum samtidigt som mamma och syrran börjat på att måla om uppe i syrrans rum. Tillfällen som dessa är det extra bra att ha just tre våningar i huset då det är kaos både på övervåningen och undervåningen just nu. Men jag gillar det verkligen... älskar att ha igång olika sånna här projekt och ännu roligare är det ju givetvis när det är renovering av ett rum till mig.

MIDDAG


10 SNABBA

  • Morgon- eller kvällsmänniska: Älskar kvällar
  • En komplimang du ofta får: Fina ögon
  • Har du varit med i tidningen eller tv: Ja både och
  • Favoritmat: Thai- kinamat, det mesta med kyckling
  • Vilken är din bästa egenskap: Väldigt omtänksam/empatisk
  • Vill du ha barn: Absolut!
  • Mest intressanta stad du varit i: New York & Berlin
  • Hur imponerar man på dig: Är sig själv/står upp för sig själv, har humor och mål och ambitioner. Faller för killar som är stora, vältränade och manliga.
  • Något du gillar: Hitta på nya saker/mysiga saker, göra kreativa saker/skapa/forma/bygga 
  • Favoritfilm: Många romantiska komedier, t ex The Fault In Our Stars
 

FÖDELSEDAGSFIRANDE AV JULIA

Kvällen igår tillbringades hemma hos Julia för att fira hennes 17-årsdag. Supermysigt, supergott och supertrevligt! Hon fick lite smått och gott av mig - en egengjord canvastavla, presentkort på In & Finn, hemgjord chokladkola och en chokladkaka.
 

LYSSNA & LÄR

 

HÖSTLOV

Tog kraft till att pallra mig in till skolan en vända igår för att inte missa engelskan då jag skulle framföra mitt argumenterande tal. Som alltid kan det gå bättre då man själv vet vad man kunde gjort annorlunda. Man har en exakt bild av hur det ska vara innan...men som inte riktigt uppfylls när man väl står där uppe. Så är det, men jag tror det gick hyfsat bra ändå faktiskt.
 
Idag tänkte jag till en början också åka in till en eller två lektioner, men jag skippar det. Är så trött på att må såhär så jag skiter i att nu sista dagen innan lovet försöka orka ta mig dit för endast en/två lektioner. Tar lov nu och satsar på att komma i fas igen efter lovet. Detta har även gjort att planerna kring lovet har ändrats... till största dels pga mig ställde vi tyvärr in resan till Malaga av olika anledningar och tar den troligtvis i vår istället.
 

MUSIKTIPS

       
 
        

     

FIGHT

Skolan står på schemat dag ut och dag in och varje dag tar man en stor del av jobbet med sig hem som på bästa sätt ska bearbetas, för att därefter nå ett så högt betyg som möjligt. Att försöka utgå från en kursmatris är för mig en gåta... Det säger mig ingenting utan sätter snarare en enorm press på mig pga att orden låter allt för avancerade och komplicerade att känslan av att inte lyckas tar över. 
 
Det är inte alltid det lättaste att utifrån sig själv avgöra hur väl genomförd, analyserad, reflekterad, utvecklad osv uppgiften man arbetar på är... men de gånger när man får det där beskedet att man lyckats nå topp-betyget - det absolut bästa betyget, det ger en sådan otrolig lättnad, glädje och stolthet. Jag har bland flera andra resultat de senaste dagarna fått fyra stycken reslutat som visar på max-betyget. Det arbete jag la ned på stadsorgienteringen i idrotten, psykologiuppgiften, exkursionsuppgiften i no:n och argumenterande texten i svenskan gav mig A.

Det ger en sån ny energi och motivation till att fortsätta kämpa när man når sitt mål - belöningen kommer alltid förr eller senare. Det gäller att kämpa för att nå dit man vill oavsett vad det gäller. Jag har ambitionen och möjligheten till att kunna nå ett A inom vissa ämnen vilket gör att jag alltid siktar mot det. I andra ämnen däremot satsar jag på C och då är det topp-betyget för mig. Det är skillnad mellan topp-betyg och max-betyg.
Det gäller att alltid utgå från sig själv och vilka möjligheter just du har inom området för att därefter utforma ett rimligt mål - hitta en balans mellan vad som är rimligt och vad som är drömmen. Det går inte att jämföra sig med andra... vi alla är bra på olika saker och vi alla har styrkor och svagheter. Fokusera på anledningen till varför du kämpar mot betyget - att det handlar om just dig, att du ska få ökade kunskaper, utveckla dig själv för att senare nå en högre standard i livet - och inte för just självaste betyget.
Sen är det bara att kämpa för att nå ditt topp-betyg.
 

LIFE

 

PIGGARE?

Intagit min plats i soffan framför morgon-tvn med en kopp ingerfärste och en banan, den stående frukosten denna sjukliga period. Ska försöka samla kraft nu under morgnen för att vid tolv orka åka in till skolan en vända för att ha utvecklingssamtal. Farmor och farfar är gulliga och skjutsar mig till Fruängen så att jag där bara kan ta tunnelbana direkt till Östermalm för att slippa buss och väntetider. Hem åker jag sen med pappa... Mår tack och lov lite bättre idag, känner mig piggare trots att kroppen fortfarande är lite urbalans - förkylning, hosta och halsont.
Känns skönt att jag inte missar någon skoldag varken igår eller idag då vi är lediga tack vare utvecklingssamtalen.
 

FÄRGSKIFTNING

 

C-VITAMIN KICK


LEVA, INTE BARA ÖVERLEVA

Dagar som dessa när jag ligger hemma sjuk brukar jag alltid börja dagen med att kolla på nyhetsmorgon. Jag tycker det är en otroligt avkopplande och mysig start på dagen när man ändå är sjuk.
 
Idag pratade de mycket om utbrändhet och att det är otroligt många som "går in i väggen". En reporter intervjuade en pappa med sitt barn där han fick frågan hur han gör för att stressa ner i vardagen. Svaret var att han brukar gå på stan och ta en fika...följdfrågan blev hur han har tid med det. Därav han svarade "man måste ta sig tid och se till att man lever och inte bara överlever."
 
Det gav mig en ordentlig tankeställare, det ligger mycket i det och är otroligt sant. Det blir lätt att vi dag ut och dag in bara följer våra rutiner, vi gör det vi ska och måste för att "överleva" istället för att leva. Det är verkligen viktigt att stänga av ibland och fokusera på sig själv. Slappna av och göra något som ger energi, glädje och styrka. Hitta meningen i allt man gör för att livet ska kännas meningsfullt.
Av att ha legat hemma nu snart en vecka där jag verkligen tagit det lugnt och bara fokuserat på mig själv känner jag hur jag samlat kraft och verkligen ser fram emot att bli frisk igen - få komma ut, träffa folk/vänner och leva.
 

LÖRDAG

Likblek som ett spöke, finnig som en prickigkorv, rösten är halvt borta, kan knappt svälja pga att halsen värker som in i helvete, hostar, tryck för öronen, smaksinnet kommer och går och det känns som att någon stoppat in blöt bomull från halsen och upp i huvudet... Så ligger läget till idag för er som undrar hur sjuklingen mår. Jag känner verkligen hur kroppen mår dåligt och är i obalans.
Av att ha legat hemma nu fem dagar finns det inte så mycket att roa sig med under dagarna längre... bosatt mig på samma plats i soffan och tvn står på, trots att det inte finns något spec att se. Är åtminstonne väl uppdaterad med nyheterna som visas typ tio gånger per dag. Så tröttsamt, blir galen...klättrar snart på väggarna.
Nu vankas myskväll med familjen igen.
 

DON´T FORGET TO SMILE


BÄSTA PAPPA

 

GÖR MIG FRISK

Mår så fruktansvärt dåligt just nu... tårarna rinner och jag ligger i soffan och väntar på att trycket för öronen ska försvinna. Har så vidrigt ont i ena örat, halsen värker som fan, död i kroppen, smaklökarna i munnen har dött, hostan river sönder min bröstkorg och näsan rinner. Orkar inte vara sjuk längre. Var nere på vårdcentralen idag för att skriva ut en hostmedicin samt kolla att det bara är virus i halsen och inte bakterier, alltså kolla om jag hade halsfluss eller inte, vilket jag tack och lov inte hade. Dock hade jag önskat det så att jag kunde få pencilin så kroppen blir normal igen...
Fredagskvällen fortsätter här i soffan framför tvn med familjen, Idol och Hellenius Hörna väntar antar jag...
 

MITT SMULTRONSTÄLLESJUK

Febern är borta, huvudvärken är borta, yrseln är borta och aptiten är tillbaka... mörheten i kroppen/musklerna är kvar, stark halsont är kvar, förkylning har brytit ut och hosta har brytit ut... men den värsta influensa känslan har åtminstone försvunnit. Har kraft till att i alla fall kunna röra mig i huset.
Liksom igår och i förrgår har jag inte gjort annat än att legat i soffan framför tvn och datorn samtidigt som jag knaprat tabletter, druckit massa och försökt kurera mig.
Helgen som kommer är det bara att göra ett stort kryss över, planerna förstörs och jag får fortsätta vänta på bättre tider...fucking skit känns det rent ut sagt.
 

KLOKA NALLE PHU


KUNGLIGA TENNISHALLEN

Ingen vidare bra uppdatering de senaste dagarna och lika så mår jag inget vidare...

I måndags var det en otroligt skön skoldag då vi började 15.00 i kungliga tennishallen där vi lyssnade på en föreläsning om stress, hets, förväntningar och jakten på lycka, pengar och framgång, "jag vill bli rik". En privatekonom från SEB, tennisspelaren Robin Söderling och Simon Aspelin samt Linda Myron och Christian Hedlund (varit programledare på bl a Lugna Favoriter, RIX FM, MIX Megapol och P3 även podcasts, reklamer mm) var de som höll föredrag. Tycker det var riktigt bra och väldigt givande!
När föreläsningen var slut vid 17.00 mötte jag upp pappa för att åka och köpa skjutgarderob och vartefter tiden gick mådde jag sämre och sämre. Somnade på kvällen med spänningshuvudvärk och halsont. Natten bestog sen inte av så mycket sömn...vaknade med huvudvärk, halsont, mör/öm i hela kroppen, kallsvettades, skakade, ingen aptit, gråtmild och mådde skit rent ut sagt. Hela dagen igår låg jag bara i soffan, kollade tv och lät tiden gå. Hade inte ork till någonting, orkade knappt räcka mig efter fjärrkontrollen. Idag mår jag lite bättre, har lite mer ork och kan äta någorlunda normalt igen dock har jag nu börjat få torrhosta också... influensa tar kol på mig.

HÖSTINSPO

 
 
 

ÖNSKELISTA FRÅN ZALANDO

 

PROTEINBARS

Var nyss nere en vända på ICA i stuvsta för att hämta ut ett paket från MM Sports. Innehållet var lite olika nya bars, alltid roligt att prova lite nytt, och ett par träningstajts. Träningstajtsen blev dock min syrras pga att jag la för mycket fokus på vilket utseende jag ville ha att jag glömde välja storlek. Var automatiskt inlagt storlek XS vilket innebär att jag skulle komma som en orörlig uppstoppad korv till gymmet. Ska därför beställa ett par nya tajts till mig själv, men då ett par andra. 
 

DÖDAT ARMAR/AXLAR


KANTARELLER

Hela dagen igår låg jag hemma och till mesta dels pluggade. Jag gjorde klart hela psykologi inlämningen samt tog det lugnt under tiden som resten av familjen var ute i skogen tillsammans med farmor och farfar en stund. Två stora fulla korgar med trattkantareller hade de med sig hem och några enstaka gula kantareller - skogens guld.
 

BAK- & CHOKLADFESTIVALEN

Har spenderat denna lördagsförmiddag på Stockholmsmässan tillsammans med Bella. Vi har strosat runt i himlariket och smakat lite olika sorters choklad. Vi träffade även på Leila b la som är mästaren av bakverk. Innan vi åkte hem kollade vi även lite på Hem & Villa mässan en snabbis. Ikväll blir det en myskväll hemma tillsammans med familjen och farmor och farfar.
 

FÖDELSEDAGSFIRANDE AV BELLA


FOBI

De flesta har något de känner en överdriven rädsla för. Det kan vara blod, ormar, hundar eller liknande. Man kan också ha höjdskräck, vara rädd för att flyga eller vara i trånga utrymmen som hissar. Man kan ha fobi mot i princip vad som helst. Hos ungefär 10-15 procent av befolkningen blir rädslan så stor att man utvecklar en fobi.

Har du utvecklat någon fobi?

Liksom alla andra har jag rädslor för många saker, men det är bara en sak som jag har utvecklat till en stark fobi och det är mot spindlar. Spindel är ett djur som gärna får, eller med andra ord måste, stanna utom mitt räckhåll på alla sätt och vis. Jag har så länge jag kan minnas aldrig tyckt om spindlar och anledningen till det har jag ingen aning om. Jag tycker de är så fruktansvärt äckliga och obehagliga. Hatar de små kräken. Jag klarar varken av att se dom i verkligheten, på bild eller att prata om dom i detalj. Jag grips av panikångest och tårarna pressar (eller forsar beroende på storleken). Bara tanken av hur de springer fram på sina vidriga ben ger rysningar och obehag i hela kroppen.

 

 


HELG EFTER DÅLIG DAG

Wow vad den här dagen har gått sakta...började 9.00 imorse och slutade 17.00. Redan vid 14.00 kändes det som att klockan var 18.00 och att vi suttit i det där klassrummet i flera dygn. Alla gäspade om varandra och var riktigt sega. Jag fick huvudvärk och mådde dåligt. När vi äntligen fick sluta åkte jag raka vägen hem men missade såklart bussen med en hundradels sekund. Höll på att börja gråta, orkade inte mer, tack och lov ringde Christoffer precis då och fick tyävrr ta all skit, hehe.
Tog en ordentlig dusch när jag kom hem och slängde mig sen direkt i sängen med datorn och njöt av att jag nu har helg, vilket jag fortfarande gör, tack vare att vi har studiedag imorgon.
 

RSS 2.0