Skit

De senaste två dagarna har varit skit rent ut sagt. Har mått fruktansvärt dåligt och har spenderat flera timmar gråtandes i sängen. Försöker få kontroll på alla känslor och tankar men det är förjävla svårt. Har så fina vänner som stöttar och hjälpte mig enormt i skolan idag även vissa lärare var supergulliga. Riktig kärlek till er.
 
Sitter och lyssnar på musik just nu och försöker plugga lite. Motivationen ligger på - nu alltså...men bara att försöka hålla ut nu sista slutspurten. Ikväll ska vi bort på middag till några kompisar till familjen och fira en 10-årsdag. Ska blir kul att se hennes reaktion när hennes dröm går i uppfyllelse...att få gå på One Direction den 14 juni tillsammans med mig.
 

Ledig

Vaknade imorse och var sjukt trött med tanke på hur lite sömn jag fick natten innan. Hoppade därför över svenska lektionen då jag visste att jag inte skulle missa något med tanke på att vi är klara med allt i i stort sett alla kurser. Tänkte sen åka in till företagsekonomin vid 9.00. Men strax innan jag skulle åka visade det sig att företagsekonomin var inställd samt att svenskan var frivillig. Även matten behövde och behöver man inte gå på de resterande lektionerna pga muntliga nationella bortsett från den lektionen då man själv har såklart.
Så det resluterade alltså i att jag stog här hemma fixad och klar men behövde inte åka in till skolan utan var ledig. Nu visade det sig även att morgondagen blir likadan då vi har samma lektioner. Så skönt!

TrötT

Trött som in i satan. Kvällen igår blev lång när jag var på fest hos Pontus för att fira hans 18-årsdag tillsammans med Bella. Massa trevligt folk, god mat, härlig kväll och det var full rulle. De sista gick inte hem förrän vid 04.00-tiden efter nakenbrottning ute på gräsmattan... Ögonlocken vägde ton och vi störtade rakt i säng. Dock somnade inte jag och Pontus förrän vid 05.00-tiden. Trots att jag var så trött så sov jag dåligt, vaknade flera gånger och kände jag mig jättepigg. Klockan ringde sen vid 09.00 och efter ett bra tags snooze fick jag upp Pontus som var tvungen att gå upp för att skjutsa oss till tåget.
 
Efter kvällen igår och efter fyra timmars dålig sömn har den här dagen inte varit den bästa. Har varit hos farmor och farfar med kusinerna idag men har i stort sett sovit mot mammas axel ute i solen hela eftermiddagen. Vet åtminstone någon som kommer somna gott ikväll.
Nu ska vi snart äta middag och fira kära mamma nu på mors-dag.
 

Kärlek till tisdagar

Sitter i soffan och fördriver tiden med musik och lite annat smått och gott. Kollar runt efter ett par skor jag vill ha bland annat. Börjar vid 12.50 så ska åka om drygt en timme. Slutar sedan vid 15.00 så då ska jag direkt till gymmet och bara fokusera mage utöver konditionen.
 

You choose


Söndag

Söndagkväll och även denna helg är över...så härligt att checka av dagar och veckor nu fram till sommarlovet - 25 dagar och 17 skoldagar kvar. 
Dagen igår bestog av plugg, takmålning i rummet jag ska flytta ner till och lite fix och trix inför att kusinerna och farmor och farfar skulle komma över på middag. Det blev en mysig grillkväll på balkongen i det härliga vädret!
Idag har största delen av dagen tillbringats ute i solen i Saltsjöbaden hos min moster. 
Nu tar jag det lugnt i soffan framför tvn innan det är dags att dejta kudden och ladda om inför en ny vecka.

Dåligt humör

Usch, är på riktigt dåligt humör idag, är irriterad på allt och alla och vill bara lägga mig ner och gråta i stort sett av olika anledningar. Kan skylla på pms men det gör jag inte, brukar aldrig påverkas av det mer än värk. Dock har jag ingen värk den här gången (tack och lov) så det kanske är humöret den här gången. Hur som helst så ska jag stå ut till 12.15 och sen äta lunch innan jag åker till Pontus...make things better.

Cardio och Armar


Min resa

Träning, det är ett ord som har svidit ordentligt i mina öron. Ett ord som jag inte har kunnat hantera. Något som jag inte kunnat. Något som jag tryck ifrån mig...fram tills idag.
 
Det simpla ordet träning har präglat hela min uppväxt, jag har hört det från andra runt omkring mig men framför allt i mitt egna huvud. Varje dag har jag skrikit inom mig att jag måste träna och ordet har flygit runt som ett eko. Att växa upp i dagens samhälle med en kropp som inte stämmer överrens med idealet är något dom bokstavligen dödar en innefrån och ut. Jag har alltid varit den som är lite kraftigare än alla andra, dels för att jag är född, precis som många andra, med en kraftigare benstomme men även att jag kom i puberteten rätt tidigt vilket har gjort att jag inte har "växt in" i min kropp förrän nu på senare tiden. Bortsett från det så har jag även ätit helt fel kost i kombination med att jag inte har tränat vilket bidragit till att jag haft den kropp jag haft.

Har jag accepterat och varit nöjd med min kropp ändå? Nej. Jag har aldrig ansett att jag har haft dåligt självförtroende utan bara en dålig självkänsla. Nu när jag ser tillbaka på mig själv och jämför med vart jag står idag så lider jag av att tänka på vilket dåligt självförtroende och vilken dålig självkänsla jag faktiskt hade.
 
Accepterar jag och trivs med min kropp idag? Ja. Det gör jag. Idag står jag på ett helt annat plan än vad jag gjorde då. Ordet träning är nu ett av de orden som beskriver min vardag och ett ord som jag tänder till på. Jag har insikt, erfarenhet och förståelse för vad träning innebär. Jag har hittat nyckeln och låst upp ordet. Träning för mig är hälsa och hälsa är för mig allt - kost, fysisk och psykisk träning, välmående osv. Detta är viktigt för alla oavsett kroppsform, det handlar inte om hur du ser ut, du kan vara smal eller tjock men du kan ha lika dålig hälsa, skillnaden är att det syns på den ena och inte på den andra.
 
Idag har jag växt mig in i min kropp och byggt upp den på olika sätt. Jag har insett att det inte går att tänka att allt fixar sig sen. Att det inte finns några genvägar. Du måste börja någonstans för att sedan komma någonstans.

Simpelt och enkelt men så bra video!

 

Måndagkväll

Måndagkväll och jag håller nu äntligen på att göra klart det sista på den här jävla samhällsekonomiuppgiften som skulle varit inne för lite mer än en vecka sen... Aldrig varit såhär sen med någon uppgift och i stort sett aldrig lämnat in någon uppgift efter deadline heller av den simpla anledningen att det är skönare att checka av grejer och inte dra ut på uppgifter. Av någon konstig anledning så bryr jag mig inte ens nu? Har haft så lite energi de senaste veckorna och varit helt orklös. Min hjärna har gått på sommarlov.
Skoldagen var för i övrigt bra, slutade vid halv ett och åkte då direkt till gymmet och körde ben. Ska snart ta och skära upp en mango och kolla på Biggest Loser.
 

Mr. DS

Kom nyss hem efter att varit inne i stan en vända med Myka och träffat Danny. Som alltid vid dessa småsigneringar så blir det inte mer än "hej och hejdå, puss och kram och bild" i stort sett för att det ska gå så fort som möjligt så att alla hinner träffa honom på den korta stunden han är där... Men det blev en liten kortis i alla fall, var länge sen sist så han var saknad. Fotografen körde på en vacker selfie innan han tog (den suddiga) bilden, haha!
Nu ska jag snart fixa till mig igen för att åka in till stan igen men den här gången ska jag träffa Pontus och äta middag och gå på bio.
 

Livet är det du gör det till

Har ni tänkt på hur enkelt livet är när man verkligen tänker efter?
Vi har en tendens att krångla till våra liv genom att ofta försöka hitta orsaker till våra
tankar och känslor utanför oss själva, i händelser eller i andra personer.
Såklart att det blir komplicerat för då har vi ju en hel värld och hela mänskligheten att
leta igenom innan vi kan komma fram till någon rimlig orsak. Bara det tar ju en hel del tid,
och dessutom kommer vi inte hitta något, eftersom att vi då letar på helt fel ställe.

Det vi kallar livet, är inget annat 
än en upplevelse, en illusion. Det är därför våra liv
upplevs/ ser så olika ut. Det vi upplever som verklighet är inget annat än våra tankar
OM verkligheten, det finns inget som säger att det ÄR v
erkligheten...och oftast är det heller
inte verkligheten eftersom att vi skapar en bild av en händelse genom tidigare tankar och
upplevelser. Sätt dig in i den simpla situationen att du går på stan...varje person som du
möter skapar du dig en bild av i 3 sek och varje bild du skapar dig är ju relaterat till någon
tidigare upplevlse eller till någon annan person. Slutsatsen du sen drar om personen är
utifrån dina mixade tankar och inte om hur personen i fråga faktiskt är. Right?

Genom våra tankar skapar vi sedan en känsla - våra känslor skapas alltså med andra
ord av våra tankar. 
Har vi en dålig känsla så är den skapad ur en tanke och som vi då
inte ska lita på eller fastna vid – släpp den utan uppmärksamhet.
Kommer det en bra tanke som får dig att må bra – häng kvar så länge du kan och njut av det.
Lätt är det inte men det kan vara en tanke att ha i bakhuvudet...

"Livet blir enklare om man tar en minut, stannar upp och tänker efter, varför gör vi allting så svårt?"


Onsdag

Jo tack jag vet...uppdateringen har varit urusel på sistone och när jag väl slängt in några inlägg så har de varit långa och lite halvtråkiga inlägg om dagen bara. I promise, I will be better... Nu när skolan börjar lugna sig och jag får mer ork igen så ska det komma upp olika inlägg.
 
Men detta inlägg får också handla om dagen... Jag började med att åka in till stan en timme för tidigt i förmiddags pga att jag kollade fel på klockan, skulle vara på centralen vid 12 men jag var där redan 11...här är man ute i god tid sörrni. Så jag satt på centralen och slog dö-tid i en timme.
En äldre man eller gubbe beroende på hur man nu vill se det kom fram och undrade om jag kunde hjälpa honom med att ringa ett samtal. Han bröt på svenska och försökte förklara för mig att han inte förstog vad de sa i telefonen och att hans döttrar jobbade så han kunde inte ta hjälp av dom. Han fortsatte sen att dra en livshistoria om hans tidigare förhållanden. Han tog upp ett papper och det visade sig vara till Halebop. Jag försökte hjälpa honom så gott som möjligt men eftersom att han inte kunde uttrycka sig om vad han ville att jag skulle fråga om så blev det lite svårt. Kan liksom inte ringa upp ett nummer och inte veta vad jag ska säga. Sa helt enkelt att det var bäst om han tog hjälp av sina döttrar trots allt. Haha det är inte lätt när det är svårt inte...

När timmen gått mötte jag upp Tilda, Emma, Annie och Moa för att luncha i kungshallen innan skolan. Skolan rullade på som vanligt bortsett från att jag var och är något sinnessjukt trött. Jag hoppade därför över gymmet idag och åkte hem för att ta det lugnt. 

Sant


Lördag

Den här långhelgen förvirrar min hjärna, dagarna bara flyger runt. Dagen igår tillbringades först på gymmet och sedan på Mattvaruhuset, Nyréns färg och Hornbach med pappa. Vi kollade på olika heltäckningsmattor till mitt rum, men tror nog det blir parkettgolv ändå, fårse. Sedan åkte vi till Nyréns färg och köpte färg till mitt rum och även till Johannas rum då hon ska måla om. Efter det åkte vi vidare till Hornbach och köpte brädor till min panelvägg innan vi åkte hem och åt middag och myste framför Let´s Dance.
...och dagen idag har i stort sett bara tillbringats inne i stan med Pontus. 
 

Aldrig nöjd

Har fastnat något otroligt för Joakim Gissbergs låt Aldrig nöjd. Texten går som ett spjut rakt igen hela kroppen och träffar hjärtat...känner mig träffad i varenda ord. Skrattar och skäms på samma gång på något sätt. Den ger en verkligen en tankeställare. Det är vid sånna här tillfällen man inser varför kärleken till musiken är oslagbar.

"Du står på toppen, men du vill längre upp, väskan fylld med diamanter men du vill ha guld"

"Du tror att man kan fly till ett paradis, där solen alltid skiner och det är bara cleant, men verkligheten finns alltid med dig, allt du minns, den platsen som du alltid kommer återvända till"

"Du vägrar att inse allt du egentligen har är, vi glömmer ofta bort att värdesätta vad vi har"
 
"Vi fokuserar mer på andra än vad vi gör på oss själv, jämför hela tiden vem är bättre vem är sämst"

"Livet blir enklare om man tar en minut, stannar upp och tänker efter, varför gör vi allting så svårt. Vi måste acceptera den vi är, vi måste sluta känna pressen, varför gör vi allting så svårt."
 

Off

Damn it vad trött jag är...vet inte vad det är men har haft så lite energi det senaste dagarna och kännt mig trött konstant. Helt off och orklös. Förbeställer sommarlov...och gärna på expressleverans.
Idag blir en dag som får bli som den blir, orkar inte göra någonting. Var ute och tog en promenad en stund i förmiddags samtidigt som jag pratade med Pontus för att lugna ner mig lite efter att ha tjafsat med mamma och pappa.
Nu måste jag försöka hitta energi och lägga fokus på att göra samhällsekonomiuppgiften.
 

Valborg

Shiet vad den här dagen har kännts lång... började dagen med skola från 8.40 till 10.00 med bara en lektion tack vare att engelskan var inställd pga nationella prov. Åkte direkt till gymmet när jag slutade och körde slut på benen i någon timme. Åt lunch och satte direkt igång med att fortsätta skriva på en samhällsexamination när jag kom hem...dock blev pluggandet inte särskilt effektivt men whatever, gjorde något iaf.
Klockan gick något galet sakta, den var bara 15.00 när jag började känna mig klar. Fördrev hur som helst tiden på nåt sätt fram tills middagen
.  Skagenmacka och en supergod fisksoppa blev det innan vi åkte och hämtade upp Bella för sen bli avsläppta vid tåget när resten av familjen fortsatte till mina kusiner.

Det blev en kväll på stan och en vända till Skansen en stund för att kolla brasa. Blev senare upphämtad i Tullinge av pappa och följde med tillbaka till kusinerna ett tag. Riktigt mysig pratkväll! Samuel och Ida låg nergosade i soffan så trötta och söta och Emma var borta med kompisar men annars var alla hemma och myste!

Det blev trotsallt en bra kväll trots att det till en början inte fanns några planer alls...valborg är allt överskattat.
Hoppas ni haft och har en bra valborg, håll er på banan bara... ;)
Godnatt!RSS 2.0