Biggest Loser

Måndag den 31 mars och klockan är 21.00 vilket betyder att Biggest Loser börjar nu. Ett program som jag alltid sitter bänkad framför. Tycker det är riktigt bra och otroligt inspirerande! Det har gjorts och görs sånna otroliga förändringar, helt galet och ofattbart. En hel människa förändras, ett helt liv förändras - allt.
 

Tal

Hade första nationella provet idag som var den muntliga delen i svenska där vi skulle hålla ett tal. Det gick rätt bra men som alltid så vet man själv hur det "egentligen" skulle varit eller hur man "egentligen" skulle gjort osv.
Har lagt upp talet här nedan då jag tycker det är någonting som vi faktiskt bör tänka på. ↓


Uppskattar du dig själv och allt som du har omkring dig? Stannar du upp någon gång och ser dig omkring, vad du upplever här och nu? Det är någonting som vi alla borde göra allt oftare.
Stanna upp och fundera över vad vi faktiskt upplever för tillfället. Bra, dåligt? Glatt, ledsamt? Tråkigt, roligt? Lugnt, hetsigt? Någonting som du annars bara går igenom utan att faktiskt reflektera över.

Om du stannar upp och tänker över nuet. Vad upplever du då? 
Du ser mig stå och framföra en svenskauppgift i form av ett tal framför dig, samtidigt som du kanske tänker på vad som hänt tidigare, vad du ska göra sen eller att du längtar tills skoldagen är över.
Men är det verkligen så hemskt att sitta här, i skolan?
Det tycker faktiskt inte jag. För bakom allt så ligger den där anledningen som vi kanske inte alltid vill se.

Vi går i skolan för att vi ska lära oss saker, för att vi sen ska kunna ha alla möjligheter att göra det vi vill. För att vi sen ska kunna leva våra liv på bästa sätt.
Tänk på det innan du klagar, för överallt ute i världen finns det barn som längtar efter att få göra det som både du och jag gör exakt just nu.

Barn som drömmer om att få gå i skolan.
Barn som drömmer om att få lära sig saker.
Barn som drömmer om att utbilda sig för att sen kunna försörja sin familj.
Barn som drömmer om att leva det liv som du gör.

Vi går runt och klagar över att vi inte får tillräckligt god mat i skolan, när det finns barn världen över som måste jobba ihop sig en skål med ris.
Vi klagar över att vi inte får den där senaste mobilen i present, när det finns barn världen över som hoppas på att få ett ordentligt hem.
Vi klagar på kille/tjej-problem, syskonproblem och liknande, när det finns barn världen över som sitter ensamma och tänker över hur de ska rädda sin familj.
Vi tar det som en självklarhet att gå hem och lägga oss i vår säng, när det finns barn världen över som inte ens har ett ställe att känna sig hemma på.

Hör ni hur fel det låter? Det sjukaste är att vi alla lever på samma jord, samma kött och blod. Där kan man prata om orättvisa och att det egentligen är dem som borde klaga och definitivt inte vi.

Vi måste lära oss att uppskatta mer och vara tacksamma. Förstå hur bra vi har det.

Så kom ihåg att stanna upp, lev i nuet och uppskatta allt du har.

"You never see what you have before it´s gone"


Presenter från släkten

 

Släktfirande

Söndag kväll och jag har precis skickat in inlämningen i företagsekonomi som ska in imorgon. Hela dagen igår gick åt till plugg enda fram till kvällen då vi var bort bjudna på middag till några kompisar.
Förmiddagen idag gick också åt till en del plugg men bara fram till lunch tid då förberedelserna inför att närmsta släkten skulle komma var igång. Fruktsallad och alla bakverk plockades fram och tårtan dekorerades. Var en mysig eftermiddag och vi firades väl. Bilder på presenter jag fick kommer upp i nästa inlägg.
Nu ska jag upp och göra mig iordning för natten och sen sussa. Har förmiddagsvecka nu så blir tidig uppgång imorgon.


Dagens outfit

 

För evig syskonkärlek

 
 
 
 

Steg 1 av 8 klart

Nu är äntligen det största jobbet klart i rummet jag ska flytta ner till. Steg 1 - att tömma rummet. Mycket har skänkts, mycket har sålts och mycket har kastas men en del saker har vi såklart även bara flyttat undan sålänge.
Nästa steg är att ta hit en elektriker för att säkra eluttagen innan grundarbetet sätts igång.
 
1. Tömma rummet
2. Elektriker
3. Riva ut garderoben
4. Spackla och måla, nya lister
5. Lägga golv
6. Plankvägg
7. Montera in ny garderob med skjutdörrar
8. Inreda

Ledig

Somnade rätt sent igår då jag låg uppe länge i sängen och kollade på lite olika program på tv3play. Alltid lika skönt att kunna skita i klockan och känna att man kan somna när man känner för det när man vet att man är ledig dagen efter. Trots det så vaknade jag ändå nu redan vid 9. Blir en skön dag hemma idag där jag bara ska ta det lugnt idag. Ska börja med att kolla senaste avsnittet av Top Model nu och sen KICKSTART.
Ska även passa på att baka inför lördag då släkten kommer för att fira mig och mamma.
 
 

Tisdag

Just nu står huset öppet och två killar håller på att springa upp och ner. Hann bara komma innanför dörren innan det plingade på igen. Mamma och pappas nya säng skulle levereras så det var bara att öppna upp huset och låta dom switcha sängar. Pappa kommer snart hem så jag slipper ha ansvaret haha.
 
Så...kom alltså nyss hem efter en kort men bläig dag i skolan, började ett och slutade tre. Hade då tänkt att åka raka vägen till gymmet men mitt humör är skit just nu så bestämde mig för att skippa det. Ingen idé att träna när jag har 0 motivation.
 

Ledig dag

Sitter nergosad i soffan nu med min stora gosekofta och ska snart lägga mig innan ögonlocken somnar av sig själva.
Farmor och farfar har precis varit här en stund för att kolla på en sänggavel vi kanske ska flytta upp till landet då mamma och pappa har köpt en ny säng. Det blev lite kvällsfika och småprat.
 
Annars har dagen för i övrigt varit bra. Den började med att fira mamma på sängen med presenter och frukost, innan jag och pappa åkte till skolan för att ha utvecklingssamtal vid halv tio tiden. Vi var klara redan efter en kvart och då mötte jag direkt upp Douglas. Det blev en mysig förmiddag här hemma där vi kollade på Frozen bland annat. Så nu gott folk har jag sett Frozen som så många sagt åt mig att se...och den var precis som väntat - bra men inte min typ av film.
 
 

Grattis världens bästa mamma

 

Gårkvällen

Igårkväll kom två nära kompis-familjer över på middag för att fira mig och mamma eftersom vi snart fyller år. Vi åt god trerättersmiddag där vi slog på stort med årets grill-premiär. Åh vad grillat är gott alltså!
Jag fick presentkort på kicks och en mascara av den ena familjen och jättefina smycken från Molly Sandéns collection från den andra... they know me!
 

2 regler jag har när jag bloggar

Inom i stort sett allt man gör har man sina egna regler. Även har jag regler inom min blogg. Detta är två regler som jag framförallt tänker på under tiden jag bloggar.
 
  • Att inte låta skrytsam och nedvärderande mot andra genom att höja mig själv.
    Alltså, jag tänker på hur jag bygger upp mina meningar kring saker som är bra för mig. När jag läser bloggar reagerar jag direkt på om personen skriver på ett "skrytsamt" sätt eller överdriver till det bättre kring något bra/kul personen gjort/varit med om eller liknande. Vissa gånger är det undermedvetet, andra gånger medvetet. Men oavsett vad så sprider det en avundsjuka bland läsarna.

    Jag är nästan 100% säker på att alla kan relatera till att man har läst bloggar och så sitter man där och tänker "Jaha, fan vad perfekt hennes/hans liv är...vad gör jag med mitt liv då?" DET är något jag hatar och som jag därför vill undvika. Man kan skriva en mening på så många olika sätt så att den fortfarande har samma innehåll men kan förmedla totalt olika känslor.

  • Alltid ha minst en bild per inlägg.
    En blogg utan bilder är en dö-trist blogg, right? Jag har därför alltid minst en bild per inlägg som antingen relaterar till det jag skrivit i inlägget eller någon annan bild på t ex mig själv. En blogg utan bilder är en blogg utan läsare...i stort sett. Åtminstone jag läser aldrig inlägg som inte har bilder då jag inte lägger märke till de och tycker de verkar ointressanta.
 

Härlig dag på Djurgården med B

 

Let me take a selfie

 

Meningen med livet? #deep

Vad är meningen med livet? Meningen med livet utvecklas under livets gång. Att leta efter en rak och tydlig mening som beskriver vad som är meningen med livet är omöjligt. Fast samtidigt är omöjligt fel ord för det är möjligt, bara det att du inte kan leva efter samma mening hela livet...
 
Jag och pappa fastnade framför ett program på SVT2 som heter Vuxen som slutade alldeles nyss. De var en kille som åkte runt och "intervjuade" äldre personer som var i 75-års åldern där de disskuterade om vad jag som gör livet meningsfullt. Han pratade även med en tjej i 35-års åldern som drabbats av en dödlig cancer som gjort att hon bara har några år kvar att leva. Alla hade olika perspektiv och syn på vad som är meningen med livet.
Det var riktigt intressant och nyttigt faktiskt, och vet ni?
Jag har skapat en bild av vad som jag anser är meningen med livet. Jag kan inte säga eller skriva meningen rakt ut men jag har en känlsa som tydligt ger en bild av vad meningen med livet är för mig här och nu. Att den kommer förändras kan jag säga med säkerhet men det handlar om att hela tiden ha en uppfattning om vad som gör just sitt liv meningsfullt här och nu.
 
Jag tycker faktiskt att ni som vill, har ork, och känner för att skapa er en uppfattning av vad just ditt liv går ut på ska passa på att kolla på avsnittet så länge det finns kvar på SVT. ↓
http://www.svt.se/dokumentarfilm/se-program/del-1-1756
 
 

Rätt så glad

ÄNTLIGEN, är den här pluggveckan över. Ni förstår inte min lättnad. Tiden jag längtat efter är nu äntligen här. Det är som att ha legat nergrävd djupt under jorden och tillslut lyckats ta sig upp. Det är som att ha blivit skjuten men lyckats överleva. Okej nu ska vi inte överdriva men är så otroligt glad att den över.
 
...och inte nog med det så fick jag just reda på mitt första betyg av alla de prov vi haft under den här perioden. Fick B på den muntliga redovisningen i engelska som vi hade idag...tror det är ett skämt. Fattar verkligen ingenting då jag alltid varit den som varit bland de sämre på engelska. Ja, jag är överlycklig. Mycket har hängt på mitt själtroende i engelskan, har alltid haft en spärr i mitt huvud som säger att jag inte kan engelska. Men jag antar att jag nu mer eller mindre har jobbat bort den! Skönt att än så länge se att allt jobb man lagt ner lönar sig.
 
 

PLL

VART KOM ALL DENNA SNÖ IFRÅN? Legat och kollat senaste Pretty Little Liars avsnittet och kollade nyss ut och fick världens chock. Shit vad med snö. Jag gick ut med endast en kavaj som jacka, converse och solglasögon för några dagar sen och nu? Dags att klä på sig som om jag ska åka till Antarktis... tack och lov ska det bli plusgrader framåt helgen.
 
Men från den dåliga snön till det otroligt bra Pretty Little Liars avsnittet. Bästa avsnittet någonsin. Längtade direkt till nästa onsdag innan jag insåg att det var sista avsnittet på säsong 4. Nästa avsnitt kommer ut 10 juni då säsong 5 börjar...hur jag nu ska orka vänta till 10 juni.
 

"Legday"

Nyss ätit lunch och ska snart sätta igång med pluggandet. Slutade redan vid 11 idag och åkte då direkt till gymmet. Benen grillades rejält och hjärtat fick jobba när jag körde kondition som alltid. Gick riktigt bra idag faktiskt, körde slut på alla krafter. Det är en sån skön känsla när man känner att man gjort sig av med alla krafter man har och lägger sig med känslan att kroppen laddar om inför dagen därpå. Har äntligen hittat motivationen till 110%.
 

Måndag

- Svenskalektion där vi fick tillbaka och skulle rätta grammatikprovet vi hade förra veckan. FU, vad med slarvfel
  som verkligen retar upp en...kommer därför med ganska stor säkerhet inte få det betyget jag egentligen
  kunnat få utan ett "sämre" betyg. Riktigt irriterande.
 
- Företagsekonomilektion där vi hade prov. Var lättare än väntat men det var ändå rätt svårt på sätt och vis
   (haha). Vill inte spekulera i hur det kan ha gått då jag faktiskt inte har någon aning över huvud taget, är riktigt
   osäker. Kan ha gått jättebra eller totalt raka motsatsen. 
 
- Mattelektion där vi fick plugga inför provet imorgon. Jag och några andra bad om att få åka hem och plugga
  istället för att sitta av tiden där, vilket vi fick.
 
- Åkte direkt till gymmet och körde ett kondition och armpass. Trots att jag passade in med busstiden så missade
  jag bussen och fick då gå hem i snöovädret. Pratade med Douglas under tiden så det gick hyfsat snabbt ändå.
 
- Kom hem vid halv 3 och gjorde ordning lunch, lax och sallad. Sen satte plugget igång direkt. Pluggat inför
  matteprovet imorgon fram till nu och nu ska jag sätta igång med juridik.
 

Tvillingsjäl

 

Inspiration

Inspirationen bara flödar av att googla runt på olika rum. Åh vad jag längtar tills rummet jag ska flytta till börjar komma i sin ordning. Fortfarande en hel del kvar att göra innan grundarbetet kan sätta igång med golvläggning och målning osv. Sen är det mitt jobb som sätter igång med inredningen. Har sen länge haft en tydlig och klar bild av hur jag vill ha det. Ska hitta en balans mellan stilrent men ändå hemtrevligt och mysigt. Taggad!
 

Love is LoveFredagkväll

Fredagkväll och jag segar i soffan framför Let´s Dance med familjen...och pluggar lite samtidigt. Har aldrig någonsin pluggat på en fredag och kommer heller aldrig att göra det höll jag på att säga...men då förstår ni vilken kris det är. Nu är åtminstone denna vecka över, dvs att juridikprovet och svenskaprovet är över. Nu laddas det inför företagsekonomiprovet på måndag, matteprovet på tisdag och sen muntlig redovisnig i engelska på onsdag.
Sen när nästa vecka är över då slipper ni läsa om endast skolan och plugg då jag kommer ha tid till andra saker än bara skolan.
 

Veckans låt

 

DÖD

Mår så inte alls bra just nu, stressen har helt tagit över mig. Dagen i skolan var riktigt lång idag, från 9 till halv 6 där vi avslutade med ett segt juridikprov som gjorde att det drog ut på tiden. Trots det hann jag inte klart med sista delen. Tack och lov var jag inte ensam om det så vi skulle få göra klart det hemma nästa vecka då det var en resoneringsuppgift.
 
Jag kom hem vid 6 och enligt planerna skulle jag direkt sätta igång med pluggnadet inför svenska provet imorgon...det gick ju åt helvete rent ut sagt. Har endast legat i sängen helt död, bokstavligen, med mobilen och pluggat litegrann. Har verkligen ingen kraft... Vill bara att den här och nästa vecka ska vara över så jag kan få prova andas igen. Ska ta och lägga mig snart så jag får vila och sen plugga mer imorgon förmiddag innan jag börjar vid 12.15.
 

Grattis på 4-årsdagen bloggen

13 Mars för fyra år sedan satt en osäker 13- årig tjej bakom datorskärmen och startade den här bloggen. Jag kommer ihåg att jag ville byta blogg från den jag hade innan och märkte att det här domänet plötsligt var ledigt. Tror nog aldrig jag varit så snabb att skapa en blogg som då...ingen skulle ju få komma före och ta sofias.blogg.se.
 
Sedan dess har det rullat på...jag själv kan se en sån otrolig förändring och utveckling på mig själv på alla sätt. Jag har vuxit upp från att ha varit ett barn till att bli en ungdom med helt andra värderingar, med så mycket mer erfarenhet och med en starkare personlighet. Vet ni vad det roligaste är? Det är att jag kan kolla tillbaka år för år, månad för månad, dag för dag och se mig själv utvecklas till en bättre människa och till den jag är här och nu. Det är faktiskt lite läskigt... allt jag varit med om, alla val jag gjort, alla tankar och funderingar, alla vänner jag haft genom åren osv har skapat den jag är idag...men det är samtidigt helt fantastiskt att se för mig.
 
Att bloggen fyller hela 4 år idag betyder för mig så mycket mer än att jag bara bloggat i fyra år. För mig är det en stor del av mitt liv som är dokumenterat eftersom det är under de mest betydande åren när man växer upp och skapar sig själv.
 

Uppdatering

Nu tänker ni, varför har hon redan ändrat headern när hon gjorde en ny för typ 2 veckor sen?
Det är för att jag inte tyckte att den förra bilden kändes helt rätt. Det blev ingen bra kombination med vit bakgrund och vit tröja och sen blev även jag så liten när hela kroppen var med på bilden. Jag började därför i förmiddags att göra om den och vet ni? Jag lyckades även lägga in den själv utan problem. Damn, kan göra egna designer nu...efter 4 år...men whatever, har satt mig in i det nu och lyckades! √
 

Weinernougat


Skitdag

Vaknade imorse och mådde fruktansvärt dåligt. Stressen tar kol på mig, sover jättedåligt, kroppen mår dåligt och det kändes som om jag skulle få hjärtinfarkt vilken sekund som helst. Hade ett riktigt obehagligt tryck över bröstet. Ringde mamma och låg bara och grät, tårarna bara rann. Vi bestämde därför att jag skulle stanna hemma idag och försöka komma på banan igen, även plugga så mycket som möjligt.
Ska börja med att ta en promenad nu och få energi från detta underbara väder!
 

Today

 

Grow up

Att växa upp innebär att man har
en större syn på saker och ting,
lärt sig av sina gamla misstag,
värderar saker annorlunda, har
mer erfareheter och lämnar det
gamla.
Att se sig själv växa upp och
mogna till är inget man gör utan
det är något man själv känner.
Men det är när man ser dom som
inte har vuxit upp man ser sin väg
i rätt riktning.
Det är då man ger sig en klapp på
axeln och höjer sig själv.

S.t.r.e.s.s

En dag tillbringad hemma i soffan med ett huvud likt en tickande bomb. Vaknade med en fruktansvärd huvudvärk imorse och somnade om direkt. Stannade därför hemma idag men har ändå försökt ta vara på tiden och försökt plugga så mycket som möjligt.
Förra veckan hade vi 1 prov och 2 inlämningar, den här veckan har vi 3 prov och nästa vecka har vi 1 prov och en muntlig redovisning... stress? Jo tack! Därav förklaras också min huvudvärk och spända axlar/nacke. Lite för mycket stress och min kropp reagerar direkt. 
 

20 sanningar

1. Mitt fullständiga namn är Sofia Kristina Maria Björnér
2. Choklad är något som ligger mig varmt om hjärtat
3. Har fobi för spindlar, är livrädd för de äckliga kräken
4. Älskar ironi 
5. Måste alltid ta läppsyl efter att jag borstat tänderna
6. Isabella och Julia är mina två bästa vänner
7. Thaimat is the shit och tycker inte om skaldjur                                            
8. Älskar träningskläder                  
9. Danny Saucedo kommer alltid ha en stor betydelse för mig
10. Jag är en känslomänniska
11. Har bloggat i 4 år                         
12. Jag är en perfektionist, do it perfect or don't do it at all
13. Molly Sandén är en inspirationskälla
14. Landet i Leksand betyder mycket för mig
15. Jag är 1.62 lång
16. Har 93 sysslingar
17. Är ärlig och skrattglad   
18. Jag fyller år 1 april    
19. Svag för killar med chinos och vita gosetröjor
20. Bryr mig mycket om andra, tar ofta andra före mig självPhotoshoot på syrran

 

Söndag

Härligt att se att statistiken är uppe trots att jag inte uppdaterat något nu under helgen. Hela dagen igår gick åt till plugg, som sen avslutades med en myskväll framför finalen av Melodifestivalen med familjen. Grattis Sanna!
 
Dagen idag har däremot inte gått åt till så mycket plugg. Har nu ikväll suttit en stund med huvudet nerborrat i företagsekonomiboken. Annars idag har jag firat födelsedagar.
Vid lunchtid åkte vi till farmor och farfar för att fira farmor som fyller 74 imorgon. Hon fick lite olika grejer men även ett kort från mig och syrran där jag skrivit ett rim om henne. Hon blev jätterörd, som slutade i att både hon, jag och mamma stog och grät haha!
Direkt efter det åkte vi vidare för att fira mina kusiners pappa, där vi fikade och så.
 
 

Yes


Heeelg

Åh, vad skönt med helg (trots att helgen kommer bestå av en hel del pluggande)! Blev ett skönt avslut på skolveckan med avslappning i slutet av idrottslektionen. Tror ni alla känner till det där lilla lyckoruset man får när idrottsläraren säger att vi ska avsluta med avslappning, that´s nice!
Nu ska jag snart äta kyckling fajitas och sen kolla på Let´s Dance och äta godiiis, friday = candyday!
 
 

Skola, plugg, skola, plugg...

Går just nu runt i min egna lilla bubbla och lyssnar på en historiatext jag läst och spelat in för att slippa läsa hundra gånger om...med tanke på mitt eviga hat mot historia tar det sin tid att försöka lära in sig saker. Men jag känner ändå att jag har en hyfsad koll på imperialismen, åtminstone nu, väl på provet imorgon vet jag inte.
 
Har varit rätt mycket i skolan den här veckan och likaså kommer både helgen och nästa vecka bli. Varje minut har alltså gått åt att plugga eller träna så har inte haft så mycket tid till att hålla er här uppdaterade, tyvärr.
 

Pannkaksdagen & Semmeldagen

 
 

KVALITÉ

Slutade vid 12.30 idag och åt lunch i kungshallen innan jag åkte raka vägen hem. Pluggandet satte igång direkt, men nu har det börjat spåra ur lite smått...kom på något sätt in på youtube som ledde till det ena och det andra och tillslut hamnade jag här ↓ 
Har kollat igenom klipp efter klipp på mellanakterna från förra årets melodifestival. GASH vilken kvalité jämfört med i år. Helt galet, haha! Minnena bubblar över och hela jag sitter som ett fån och ler. Men det är najs!


 

Årets melodifestivalslåtar - topp 8


Landet

Dålig uppdatering? Jo tack jag vet. Men det beror på att jag i onsdags åkte upp till landet i Dalarna och kom hem nu idag. Har varit 5 avslappnande och sköna dagar. Som jag alltid säger, det är så otroligt skönt att komma iväg dit upp och lämna allt här hemma. Har dock inte varit det bästa sportlovet då vädret inte riktigt velat vara med...isen har inte lagt sig och marken är grön precis som här hemma. Men skidåkning blev det såklart ändå, tack till snökanoner!
Nu håller jag på att skriva klart en engelskauppgift, har en hel del i skolan nu i veckan och även nästa vecka.
 

RSS 2.0