Onsdagskväll

Har gosat ner mig i sängen nu med datorn i knät, bra musik och härligt folk på kik och snapchat - Ja, så min onsdagskväll avslutas. Kollat på Bonde Söker Fru som är riktigt underhållande och Efterlyst tidigare ikväll, var lite kul då min tweet jag tweetade förra veckan visades idag i programmet.
Ska snart stänga ner och sova, nattih!
 

Bak med syrran inför födelsedagar

 

Snabb lunch

En snabb, onyttig men helt okej lunch på McDonald´s nu tillsammans med mamma och syrran. Var ett tag sen jag åt här så det är ändå helt okej trots att jag gärna föredrar andra saker före McDonald´s (haha donken låter äckligt).
Vi kommer direkt från mormor och morfar efter att ha överraskat morfar då han fyller år idag. Fikade lite och så innan vi åkte hemmåt igen.
 
 

Igår & Idag

Sitter uppe på rummet just nu och lyssnar på musik och camar med Charlie. Drogar Edvin Bergs låt - I Will Be Here om och om igen. Om ni såg på Tillsammans mot cancer-galan igårkväll så vet ni vad jag pratar om. Blev en del tårar och känslor. Så mycket tankar som kommer upp i huvudet som exploderar i en enda stor gråtbomb. Hemskt vad livet är oberäkneligt och hur hela livet är en enda stor ära som man verkligen ska ta vara på och göra det bästa utav.
Dagen igår var för i övrigt bra. Var med Doa under dagen, hon kom hem hit en stund innan vi tog ett impulsivt beslut att se på bio. Bion började 16.15 och vi tog bussen 15.50, så på 25 minuter skulle vi ta oss till Heron City, köpa biljetter och godis - men vi hann! Vi kollade på Don Jon, som är en komedifilm. Tycker det var en allmänt bra film som var rolig, little bit special men bra, haha!
 
 

Dagen idag har spenderats på Biltema, Hornbach och i Farsta Centrum tillsammans med mamma och syrran, haha! Nämen vi har åkt runt och handlat presenter till pappa, han fyller nämnligen år på fredag. Men fick ändå med mig en vit shorta hem från GinaTricot. 

Godnatt

Idag har bara varit en lugn och skön dag hemma. Har passat på att fixa med lite olika saker, allt ifrån presenter till städning till halloween godis.
Kvällen har spenderats framför tvn med familjen och nu ligger jag i sängen och läser en bok som vi har i uppgift i svenskan att ha läst klart några dagar efter lovet. Ska snart cama en liten stund med Charlie innan jag släcker för natten.

Halloween godis


-


IRL

Ligger nerbäddad i sängen nu helt utslagen efter en lång, jobbig och intensiv vecka. Avslutade skol- och pluggveckan med en bra kväll på Heron City tillsammans med Julia och hennes kompis Emelie. Vi tittade på IRL (In Real Life) som hade premiär idag. Jag tycker att filmen var bra men vissa scener kunde gjorts lite bättre. Men jag tycker ändå att filmen fick fram det budskap som var tänkt, känslosamt enligt mig - säger gråtmilda Soffipropp hehe.
Filmen handlar om en kille som blir mobbad och som önskar att det riktiga livet kunde vara exakt som i det dataspelet han spelar. Han försöker ta livet av sig, men tack vare att han tar sig mod till att träffa en tjej han pratat med ett tag via dataspelet så får hans liv en vändning.
Det var som en blandning av lite olika genrer, romantik, action, komedi...Drama i helhet skulle jag säga.

Jag firade jag ju även Julia eftersom att hon fyllt år i veckan. Hon fick presentkort på H&M och två stycken egengjorda cementljusstakar som jag gjorde i somras som ni som läst min blogg en längre tid vet om.

Höstlov

Har historia nu, sista lektionen innan höstlovet. Sån otrolig lättnad, ÄNTLIGEN. Veckan som gått har varit en av de jobbigaste veckorna på länge och pga allt plugg gått sjukt sakta. 2 ton är borta från mina axlar och jag mår betydligt mycket bättre.
Ikväll ska jag på bio med Julia och en tjej från hennes klass. Julia fyllde år i veckan så ska fira henne. Skriver mer om det efterråt.
 
 
 

Svar på kommentar

Fick en kommentar om att jag kopierat texten från Pepptalk som är en app. Yes, texten är tagen från en app som finns att ladda ner som innehåller olika Pepptalk som du kan lyssna på kring olika saker. För dig som kommenterade så står det i rubriken "Pepptalk". Alltså är det rätt skumt att du kommenterade. Men självklart kan jag skriva en tydlig kommentar i slutet om det förtydligar saken för dig. I fortsättningen tycker jag att du också ska fundera över om du vill framstå som en sån person som kommentaren säger. Låt lite trevlig i fortsättningen istället!
 

Självkänsla - PEPPTALK

Har du tänkt på hur ofantligt liten chans det är att just du skulle bli till. Tänker du på det så inser du att vad folk än säger så är ju du en vinnare. Du har ju vunnit det viktigaste loppet, så du kan alltid känna dig som en vinnare, varenda dag.
Du har lyckats med många saker i ditt liv, eller hur? Tänk tillbaka på alla gånger som du har bestämt dig för att göra någonting och sen också genomfört det - Ah det var inte lätt, eller hur?
Du har ju uppnått så många saker. Du är grym, du duger precis som du är, du behöver inte prestera för att duga för någon annan. Du behöver inte göra någonting mot din egen vilja, okej? Bra, Du är bättre än du tror...Du är bättre än du tror.
Andra människor gillar ju dig, du har ju en härlig personlighet, fint leende, grym humor - du är bäst. Men det viktigaste är ju inte vad jag eller andra tycker, utan vad du tycker själv. Det är jätteviktigt att du tycker om dig själv, hur ska någon annan annars kunna tycka om dig eller det du gör?
Det gäller att du tror på dig själv nu, mer än någonsin. Låt ingenting få trycka ner dig, du har inte råd med det, inte nu, inte imorgon, inte någonsin.
Du är guld värd, du är stark inombords, inget kan knäcka dig. Vad som än händer så kommer du komma tillbaka ännu starkare. Du är bäst. Säg tyst för dig själv -
"Jag kan mer än jag tror, jag presterar för att jag vill inte för att duga. Jag tror på mig själv." Bra. Kom igen, en gång till - "Jag tror på mig själv. Jag är stark i mig själv. Jag litar på mig själv. Jag har kvalitéer som är untika. Jag kan bli bra på vad jag än bestämmer mig för att göra. Jag är trygg i mig själv. Jag är bra, yes."
Ibland kan du med rätta till och med säga "Jag är bäst". Du har gjort så mycket i ditt liv som du kan vara stolt över. Vad som än händer framöver du kommer att klara av det. Du är stark i dig själv.
Kom igen nu, yes, yes, yes, yes - bra jobbat!
 *Text tagen från en app*

Plugg innan skolan - snart mot bussenBlondinskämt

- Varför vattnade blondinen flaggstången?
För att hon trodde att knoppen skulle slå ut
 
- Vad är skillnaden mellan en mygga och en blondin?
Myggan slutar suga efter första slaget.
 
- Vad kallar man en hjärncell i en blondins huvud?
En turist
 
- Vad är det för likhet mellan en blondin och ett bowlingklot?
Båda har tre användbara hål
 
- Vad gjorde blondinen som fick två tvillningar?
Gick ut och letade efter andra pappan
 
Hur många gånger skrattar en blondin när man berättar en rolig historia för henne?
Tre. En gång när man berättat historien, en gång när hon fått den förklarad för sig och en gång när hon förstår den
 
Vad sa blondinens vänstra ben till det högra?
Ingenting, dom har aldrig träffats
 

- Varför har blondiner en hjärncell mer än en hund?
För att hon inte ska lukta ALLA i skrevet.

Vad ropar en blondin som ska ringa efter en ambulans?
Vad är numret till 112?


-
 Varför är det fotavtryck på bildskärmen?
En blondin har försökt gå in på Internet!


"Det är inte blondiner som är dumma utan brunetterna som tror att smartheten hänger på hårfärgen"

 

 

 

 


Fullt ös - plugglös

Pluggandet är i full gång, min hjärna går på högvarv och tiden leker Bolt dvs springer iväg från mig...typ så min situation ser ut just nu. Håller på med ideologi-uppgiften som tar kol på mig. Ger allt nu sista veckan innan lovet, för att sen bärja andas igen och ta vara på varje dag av lovet genom att hitta på saker. Legat sjuk i en vecka samt haft mycket plugg runt omkring vilket gjort att jag inte gjort mycket annat. Med annat ord - tråkigt!
Har fått lite tillsägelser om att blogga mer, men eftersom att mitt liv just nu endast består av att gå i skolan och plugg så finns det inte så mycket att skriva just nu. Ett inlägg per dag håller jag i alla fall om inte vissa undantag. Puss på er så länge!

Godmorgon

Godmorgon! Vaknade precis så ligger och drar mig i sängen nu. Har ingen större lust att gå upp då jag vet att hela dagen består utav plugg likt som igår. Vända på kudden, somna om och sova fram till höstlovet låter betydligt mycket skönare. 

Har både att göra klart en ideologi-uppgift i samhällskunskap till onsdag samt spanska prov på torsdag och en referat- uppgift i svenska till fredag. Det är verkligen skillnad från grundskolan eller framför allt 9an jämtimot nu i gymnasiet. I 9an var det runt 2 stora inlämningsuppgifter per månad max och nu får man räkna med att det alltid finns att göra på en eller annan stor inlämningsuppgift. Finns alltid något att göra med andra ord. Även att allt ansvar hänger på en själv, är ingen lärare som passar upp och säger till om du har glömt att lämna in någon uppgift eller liknande utan det är upp till dig att få tag i läraren och berätta hur det ligger till och då lösa det. Tror ni hajjar grejen, framför allt för er som inte går i gymnasiet än.
Till ännu större anledning för mig att jag verkligen måste strukturera, planera och tänka på hur jag mår/lever för att det inte ska bli kaos i mitt huvud och att stressproblemen från 9an kommer tillbaka.

Min intressanta dag...

Denna torsdag har spenderats i soffan liksom igår. Har kollat på tv, försökt att plugga lite, kollat runt på datorn, kollat på Svenska Hollywood fruar som jag missade i tisdags...ja lite allt möjligt - ligga- hemma- sjuk- grejer helt enkelt, you name it! Tur att man har Charile att prata med så jag inte känner mig allt för ensam iaf.
Skönt att ligga hemma och försöka kurera sig och känna att jag inte missar något med tanke på att vi ändå var lediga idag pga att de är utvecklingssamtal hela dagen i skolan. Fårse hur det blir imorgon, om jag stannar hemma eller inte. Börjat få hosta nu också i råga på allt... kanske blir ännu en till dag i min hörna i soffan kramandes med kudden där jag alltid befinner mig under sjukdagarna, haha!
 

Veckans låt

Olly Murs nya låt Dear Darlin' är en låt som går på repeat och som rullar hela tiden på min spotify lista. Tycker den är riktigt bra! Gillar Olly Murs, han gör riktigt bra musik enligt mig som både mysiga, innehållsrika och som samtidigt har ett härligt gung. Om den inte redan finns på din lista så är det dags att lägga till den ny peeps!

Sjuk

Dessa tider alltså...nu har det brytit ut en förkylning på mig, så har helt enkelt behövt ligga hemma idag. Varit hemma minst en dag i veckan senaste veckorna pga att alla går runt och drar på olika virus som olyckligtvis har påverkat mig. Tur att vi är lediga imorgon i alla fall vilket gör att jag inte missar något med tanke på att jag kommer behöva ligga hemma imorgon också. Får se hur det blir på fredag, vill ju inte missa allt för mycket. 
 

Ledig idag

Sitter med färg i håret under värme just nu. Ska snart sköja av och se resultatet. Känner mig rätt ompysslad då både min moster och en praktikant håller på samtidigt med håret haha. Ska sen äta lunch som praktikanten är och köper nu (kommer ej ihåg nammet, pinsamt).
Sen vid 15.00 tiden så ska jag ha utvecklingssamtal så ska möta upp mamma någonstans vid den tiden.
Efter det ska vi hem och jag måste plugga, göra klart det sista på föreragsekonomin.


Måndag

Ny vecka igen och som alltid är måndagar rätt sega, särskilt de veckor jag har förmiddagsveckor. Men dagen har ändå gått rätt fort och varit rätt bra. Kom hem runt halv 2 och satte direkt igång med pluggandet. Vi har en företagsekonomiuppgift som ska vara inlämnad på onsdag där vi ska skriva en Essä om företagens roll i samhället. Själv tycker jag att det är kul och intressant faktiskt...okej vore kanske rätt dumt om jag inte gjorde eftersom jag valt ekonomiprogrammet. Hur som helst så har jag skrivit och skrivit på min Essä så börjar närma mig slutet. Garanterar att de flesta inte vet vad en Essä är? Det är liknande en debattartikel, en disskuterande text i helhet för att inte fördjupa oss allt för mycket i det eftersom jag antar att det inte intresserar er så mycket.
 
Tagit ett break i pluggandet nu och ska fixa lite med Julias present innan jag kanske fortsätter lite till med företagsekonomin, får se. Har hela dagen imorgon på mig också, är nämnligen ledig imorn och även på torsdag tackvare att dom ska ha utvecklingsamtal de två dagarna. Så ska först till min mosters sallong och klippa samt tona, sen möter mamma upp mig så ska jag ha utvecklingssamtal. Skriver mer om dagen imorn.
 

Vilohelg

Ja... rubriken säger sig självt. Har rent av varit en vilohelg, har inte gjort någonting varken fredag, lördag eller söndag utan bara tagit det lungt samt pluggat. Men måste säga att det har varit liiite segt. Menmen 'man måste ha tråkigt för att kunna se det roliga' kan vi väl säga.
Ska försöka gå och lägga mig tidigare ikväll eftersom att jag har förmiddagsvecka den här veckan så börjar vi 8.00 imorn, jobbigt.
 

Höst

 

Att våga visa sig svag

Är det okej att visa sig svag? Är det okej att må dåligt? Är det okej att tycka synd om sig själv? Är det okej att gråta?
Är det okej att... sluta nu. Allt är okej, att höra folk som säger "jag brukar inte gråta, jag brukar inte må såhär, jag brukar inte..." Ni behöver inte förklara er, känslor är känslor och är något som ingen av oss kan varken styra eller påverka hur gärna vi än skulle vilja många gånger.
För många är det svårt att visa sig svag, med andra ord de flesta, för vem vill inte vara den där perfekta personen som alltid mår så bra? Hela tiden ska vi visa oss, glada, starka, fina, utåtriktade, målmedvetande osv framför alla, familjen som kompisar. Men lyssna på mig, det går inte till så. Vi alla är mänskliga vilket betyder att vi har känslor, åsikter, funderingar, tankar... Jag skulle t o m kunna säga att det är bra att ha sina dalar ibland. Att må sämre vissa dagar gör att vi uppskattar det bra betydligt mycket mer vad det än handlar om. Vi behöver tillåta oss själva att få må dåligt över olika problem för att sen kunna komma över dom, orka gå vidare och kunna visa oss så som vi vill vara. Att hålla allt inom dig och försöka förtränga känslor leder till att du blir en tickande bomb som en dag kommer explodera. Vi orkar inte hur gärna vi vill och vill tro. 
Såväl som att det är helt okej att visa sig glad och lycklig så är det lika mycket okej att visa sig svag och nedstämd.
Vad du än känner så är det OKEJ, kom ihåg det!
 
 
 

Fredagsmys

Kvällens fredag = fredagsmys med familjen framför idol och fotboll. Svappar fram och tillbaka mellan fotboll och idol. Känner mig rätt trött och utsliten faktiskt, haft mycket plugg i huvudet senaste veckan vilket leder till stress, spänd och allmän orolighet i kroppen. Skönt med helg nu även fast jag behöver lägga lite tid på plugg imorn eller på söndag. Pratade med Doa om att ses nu under helgen och plugga så fårse hur det blir med det.
Dagen har för i övrigt annars varit bra bortsett från ett segt historia prov. Efter skolan hämtade Julia upp mig i Huddinge och så följde jag med henne till IKEA för att köpa två burkar som inte finns på så många andra ställen, vi stannade även till på Godisbolaget i Segeltorp en snabbis.

Detta pluggande

Pluggandet är i full gång...elläähh? Jo men det är det, kom bara av mig lite när jag skulle äta så ska försöka komma igång igen istället för att prata med Annie om att det är Hela Sverige Bakar ikväll, hahah! Kom nämnligen nyss på att det är torsdag vilket betyder att det är my favorite program tonight ↑ så fick mig ett litet lyckoutbrott. Jaa jag älskar bakning för er som inte känner mig helt.
Nog om det, dagen idag har varit bra, lång och lite seg i slutet. Åt jättegod lunch på Pongs (standard) alltså thaimat, tog sallad till en gääälet god kycklingwok istället för ris eller nudlar. Så fräsch och otroligt gott!
Avslutningsvis så ska jag berätta att jag ska göra klart det sista på historian nu.
 

Beställt från Nelly √

 
 

Lunch

Mixade ihop en snabb tacotallrik innan jag nu ska börja bege mig mot skolan. Har en kort dag idag, företagsekonomi och matte - matteprov, önska mig lycka till!
Efter skolan ska jag träffa Julia och så ska hon följa med mig och hämta mitt linne jag glömde hos Niklas. Beroende på när vi kommer hem igen så ska jag antingen följa med henne till IKEA eller hem och plugga, får se.

Segt

Fråga mig inte när jag hade tänkt att bli helt frisk för jag undrar detsamma... hemma idag pga att halsen känns som ett sandpapper och kroppen som en geléråtta. Menmen det är den här tiden på året då alla går och drar på små förkylningar så det är väl bara att stå ut. Får försöka se det som att jag kan få mer tid till att försöka plugga...i guess.
 
 
 
 

...Svar på kommentar + rekommendation

Tack så mycket, glad jag blir! Muggen har jag fixat på http://spreadshirt.se som är en perfekt hemsida för att fixa presenter. Jag kan starkt rekommendera den! Du kan göra personliga, roliga och helt perfekta presenter och julklappar till dina vänner och släktingar. Finns allt ifrån kläder till accesoarer till prylar tex mugg i detta fall. Jag har själv tidigare gjort ett förkläde till min mormor med oss barnbarn på, en t-shirt till min syrra där jag klippt ihop henne med både One Direction och Danny, en munkjacka till en kompis med en bild på oss, ett par trosor i 15-årspresent till en kompis med en bild på oss osv... Hur roligt som helst!
 

41 irriterande frågor

1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till? - Yasmine

2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex? - Kärlek utan sex tror ja..

3. Vilken var den senaste filmen du såg? - Valentine´s day

4. Har du bra självförtroende? - Självförtroendet är stadigt och bra, beror på vad det gäller såklart

5. Vad skulle du egentligen vilja göra just nu? - Något helt annat än att behöva plugga iaf 

6. Nämn tre saker på din att-göra-lista? - Hämta ett kvarglömt linne, plugga och träna

7. Skriv namnet på någon du ser upp till - Molly Sandén

8. Någon du har kysst - Robin

9. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? - Om jag har... my mother är kungen av sparare

10. Den du senast sov över hos - Niklas

11. Vem skrev du senast med på Facebook? - Embla

12. Är du nöjd med din profilbild på Facebook? - Ja annars skulle jag väl inte ha den?

13. Vad väljer du, godis eller chips? Choklaaaaad!

14. Pinsammaste minnet från skoltiden? - Öhm..enda jag kmr på nu var på idrotten när mina ben sprang så fort
                                                                           att jag inte han med så jag ramlade när vi körde evighets stafett lol

15. Hur uppvaktar man dig? - Överraskningar

16. Har du rykten efter dig? - No idea, inget jag vet om

17. Din absolut sämsta egenskap? - Gråter åt vad som helst hur lätt som helst

18. Din bästa egenskap? - Omtänksam

29. En låt du är beroende av? - Har ingen just nu faktiskt 

20. Vad stod det i ditt senaste sms? - "Jag hann inte kolla igår:/" 

21. Kan man vara vän med sitt ex? - Ja!

22. Har du kysst en kompis? - Ja på sätt och vis

23. Vad är din åsikt om droger/folk som tar droger? - Idiotiskt men vill folk göra det så visst!

24. Vad hatar du? - Spindlar!!!

25. Hade du kunnat ha distansförhållande? - Är jag kär så är jag men inget jag skulle föredra, är svårt

26. Vad handlade din senaste dröm om? - Oj...kommer inte ihåg

27. Hur lång är du? - 163 cm

28. Vilken är den bästa svenska filmen? - Kommer inte på någon speciell just nu

29. Vilken väljer du, Harry Potter eller Twilight? - Helst ingen, men Twilight, har aldrig sett och kommer aldrig
                                                                                        se Harry Potter

30. Ditt humör för tillfället? - Normalt, lite hängig pga att jag är lite krasslig

31. En vacker person? - Ja det finns många sådanna människor 

32.Har du instagram? - Sofiabjorner

33. Vem kramade du senast? - Mamma

34. När slog du dig senast? - Igår, slog lilltån i skrivbordet 

35. När grät du senast? Varför? - I tisdags när jag kollade på klippen jag la upp längre ner

36. Sminkar du dig varje dag? - Ja om jag inte bara ska vara hemma

37. Vem är du mest lik, mamma eller pappa? - Mammaaaa

38. Är du helsvensk? - Jajamen an real svennebanan

39. En artist du inte gillar?  - Håkan Hellström

40. En artist du gillar? - Danny Saucedo

41. Vad vill du bli när du blir äldre? - Just nu - Inredningsdesigner, åklagare, ambulansförare eller kanske polis

 

 


Plugghelg

Rubriken säger sig självt, helgen har bestått av plugg, plugg och mera plugg. Satt hela dagen igår med syrran och hela dagen idag, men om man har sin fina vän choklad med sig så går det hyfsat haha. Igår kväll kom farmor & farfar och mina kusiner över på middag, mysigt! I övrigt finns det väl inte så mycket mer att berätta eftersom att det inte var en så händelserik helg.
 
 
 

Mössor

Nu när hösten är här och kylan börjar ta över kan det ju inte passa bättre än att hitta sin favoritmössa att ha inför vintern. Tycker du som jag att det är svårt att hitta den där mössan man verkligen tycker om både utseendemässigt och skönhetsmässigt så är Manky.se - http://www.tourn.se/redirect/503?u=4508 lösningen på problemet. De har mössor i alla märken som är anpassade för alla och till lagom pris. Du hittar mössor i alla dess varianter, former och färger beroende på vad just du gillar!
 
 
 
 

Tjejmiddag

Har gosat ner mig i sängen nu med min kuddis och är lagom trött såhär klockan 2:00 mitt i natten med tanke på att jag gick upp klockan 6:00 imorse - hållt ögonen öppna i 20 timmar, nästan ett dygn.

Historia, Juridik, lunch och efter det väntade 2 timmars idrott är hur skoldagen sett ut. Eftersom vi har idrott på Friskis & Svettis så blir det ju ett riktigt najs idrottspass. Vi körde boxning, vilket var väldigt kul och som jag aldrig provat på förrut men grymt jobbigt var det. Vi gick även igenom gymmet och skrev en kort utvärdering kring boxningen.

Blev en snabb dusch när jag kom hem innan jag fixade mig för en tjejmiddag hos Bella för att fira hennes födelsedag. Var riktigt mysigt, må vara bland de bästa sakerna att sitta och prata om allt mellan himmel & jord med sina närmsta vänner.
Hon fick en låda med choklad (förklarar varför jag köpte 1 kg godis höromdagen) och en mugg med en bild på oss två på med rim runt om som handlade om henne.


Kanelbullensdag

 
 
 

Chokladfudgekaka - efterfrågat recept

 
 

 
 

Outfit Tipzzz

1. Gina Tricot - 399:-
2. Gina Tricot - 79:-
3. Gina Tricot - 129:-
4. H&M - 79:50:-
5. H&M - 199:-
6. H&M - 149:-
7. DinSko - 499:-
8. H&M - 99:-
9. H&M - 39:50:-
10. H&M - 79:50:-
11. Guldfynd - 98:50:-
 

Haha my day

 
 
 
 

Många känslor & Tårar - Liver är oberäkneligt, ta vara på allt & alla.


RSS 2.0